Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Silmävammoja, kyynelkaasua ja pahoinvointia pukukopissa – järjetön sekasorto Argentiinan klassikkoseurojen välillä, väkivaltainen hyökkäys bussin kimppuun johti odotetun finaalin siirtoon

Etelä-Amerikan seurajoukkuekilpailun Copa Libertadoresin finaalin toinen osa pyritään pelaamaan sunnuntaina.

River Platen kannattajia.
River Platen kannattajien intohimo kääntyi väkivaltaisuudeksi Buenos Airesissa. Kuva: Muhammed Emin Canik / Getty Images.
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Etelä-Amerikan seurajoukkuejalkapallon mestaruuskilpailun Copa Libertadoresin kaksiosaisessa finaalisarjassa kohtaavat argentiinalaiset veriviholliset ja perinneseurat River Plate ja Boca Juniors.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu oli tarkoitus pelata lauantai-iltana Buenos Airesissa, mutta River-kannattajien hyökkäys Bocan bussin kimppuun johti ottelun siirtoon sunnuntaille, ja stadionilla jo olleet 62 000 Riverin kannattajaa joutuivat poistumaan paikalta.

Sadat Riverin kannattajat kivittivät Bocan bussin ikkunat säpäleiksi, kun joukkue oli poliisisaattueessa matkalla stadionille ennen ottelua. Lisäksi bussiin heitettiin myös eri mediatietojen mukaan kivien lisäksi muuta irtotavaraa ja pippurikaasua.

Bocan pelaajista kapteeni Pablo Perez ja Gonzalo Lavardo saivat hyökkäyksessä silmävammoja ja he joutuivat sairaalaan. Eri lähteiden mukaan poliisin otettua yhteen kannattajien kanssa pelaajat saivat oireita myös kyynelkaasusta.

Argentiinalaisen uutissivuston mukaan kuusi pelaajista oli oksentanut pukuhuoneessa. Lisäksi pelaajilla oli viiltoja ja ruhjeita naamassa, käsissä, jaloissa ja rinnassa.

Boca vaati välittömästi ottelun siirtoa, ja Etelä-Amerikan jalkapalloliitto CONMEBOL siirsi ottelua kahteen otteeseen eteenpäin. Lopulta se päätti siirtää ottelun kokonaan sunnuntaille.

– Ei näissä olosuhteissa voi pelata, presidentti Alejandro Dominguez sanoi toimittajille.

Bocan pelaajat olivat vihaisia, että ottelun pelaamista edes harkittiin.

– Me emme missään tapauksessa ole pelikunnossa. Meidät yritetään pakottaa pelaamaan, Euroopassa pitkään pelannut hyökkääjätähti Carlos Tevez valitti.

Hyökkäys bussin kimppuun järkytti Boca Juniorsia.
Hyökkäys järkytti Boca Juniorsia. Vasemmalla kapteeni Pablo Perez. Kuva: Jam Media / Getty Images.

Myöhemmin lauantaina Buenos Airesin kaupungin viranomaiset päättivät lisäksi sulkea Riverin Monumental-stadionin kapasiteetin ylittämisen ja muiden turvallisuusongelmien takia. On siis edelleen epävarmaa, pelataanko ottelua myöskään sunnuntaina.

Kilpailun 58-vuotisen historian aikana joukkueet kohtaavat finaalissa nyt ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen osaottelu päättyi 2–2, ja sitäkin ottelua siirrettin yhdellä päivällä rankkasateen takia.

Ottelua on pidetty yhtenä Argentiinan jalkapallohistorian merkittävimmistä, ja esimerkiksi Boca Juniorsin harjoituksia oli seuraamassa viikolla yli 60 000 katsojaa. Argentiinassa vieraskannattajia ei päästetä stadioneille.

Kolme vuotta sitten joukkueet kohtasivat turnauksen neljännesvälierissä. Boca suljettiin kilpailusta, koska sen kannattajat hyökkäsivät pippurikaasulla Riverin pelaajien kimppuun ottelun tauolla.

Lue myös:

Chelsealle kauden avaustappio liigassa – Sonin upea soolomaali säväytti

Tulikuuma Teemu Pukki jälleen maalinteossa Englannin Mestaruussarjassa – kauden kymmenes liigamaali murskavoitossa

Suosittelemme