Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Räikkösen ensi kauden talli yllätti komealla loppurutistuksella – ”Kimillä voi olla nastoja kilpailuja edessä”

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh tiedostaa, että Kimi Räikköseltä ja Sauberilta ei voi odottaa ihmeitä. Silti hänen mukaansa 39-vuotias F1-konkari voi nauttia ensi kaudesta.

Kimi Räikkönen, Peter Sauber
Kimi Räikkönen ja Peter Sauber keskustelivat kenties jo ensi kaudesta viime viikonloppuna Abu Dhabissa. Kuva: Charles Coates/Getty Images
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kimi Räikkösen viimeinen F1-kausi Ferrarilla päättyi sunnuntaina, mutta kauaa hän ei ehdi levätä laakereillaan. 39-vuotias Räikkönen pääsee jo tiistaina ensimmäistä kertaa testaamaan Sauberia, jolla hän ajaa seuraavat kaksi kautta.

Sveitsiläistalli oli päättyneen F1-kauden suurimpia yllättäjiä. Viime kaudet sarjan hännillä viettänyt Sauber nousi Abu Dhabin kauden päätöksessä tallikisan seitsemänneksi.

Sauberilta Ferrarille Räikkösen korvaajaksi siirtyvä Charles Leclerc ennakoi viime viikolla valoisaa tulevaisuutta Sauberille. Leclerc oli itse Sauberilla kauden kolmessa viimeisessä kisassa seitsemäs.

– Emme odottaneet näin hyvää kauden loppua, Leclerc totesi viime viikolla.

Potentiaalia on valtavasti, sillä Leclerc paljasti Sauberin lopettaneen tämän kauden auton kehityksen jo aikoja sitten.

– Ensi kausi näyttää todella hyvältä heille, Leclerc iloitsi.

Tallipomo Frederic Vasseur on itse rauhoitellut odotuksia syksyn mittaan. Kylmä realiteetti on se, että Sauber tuskin pystyy yltämään Mercedeksen, Ferrarin tai Red Bullin vauhtiin ensi kaudella. F1-sarjassa erot ovat sen verran suuret.

Myös Yle Urheilun asiantuntija Jukka Midlh toteaa, että ihmeitä ei kannata odottaa. Silti Räikkönen voi hänen mukaansa nauttia paluustaan F1-uransa ensimmäiseen talliin.

– Uskon Vasseurin tapaan toimia ja tallin henkeen. Kimi tulee myös kohottamaan sitä ihan älyttömästi, Mildh listaa Sauberin vahvuuksia.

– Kimiltä häviävät myös paineet, mitä Ferrarin kuljettajilla tai kärkikuljettajilla on. Voi olla, että Kimi pystyy tekemään todella hyvää työtä. Ferrarilta saadaan myös hyvää teknistä tukea Alfa Romeo -yhteistyön kautta niin pitkälle kuin säännöt sallivat.

Kaiken kaikkiaan pelkkää negatiivista Mildhin mukaan ei Räikkösen kaudesta tule, vaikka kärkisijoista ei voi jatkossa haikailla.

– Veikkaan, että voi tulla ihan mielenkiintoisia kilpailuja. Kimillä voi olla nastoja kilpailuja edessä. Hän itsekin tietää, että aikaa menee seuraavan voiton yritykseen.

Lue lisää:

Räikkönen kiroili todella monta kertaa Ferrarin ongelmista, mutta lähtee tallista viimeisenä maailmanmestarina, kisavoittajana ja paalupaikkamiehenä: ”Kimille lähtö on helpottava"

Räikkönen päätti Ferrari-uransa erittäin kimimäiseen haastatteluun C Morella: ”Olisi ollut kiva ajaa kilpaa, kun tänne asti on tultu”

Bottaksen ja Räikkösen F1-kausi päättyi surullisesti Hamiltonin ennätysjuhlissa! Verstappen nousi neljänneksi pistetaulukossa

Kimi Räikkösen Ferrari-ura päättyi karuun keskeytykseen! Korvaaja ohitti ja auto hyytyi maaliviivalle: "Olen yrittänyt kaikkeni"

Suosittelemme sinulle