Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Etelä-Amerikan mestaruusfinaalia siirrettiin jälleen – pelaajia loukkaantui bussihyökkäyksessä

Jalkapallon Etelä-Amerikan seurajoukkueiden mestaruusturnauksen eli Copa Libertadoresin toinen finaalipeli on siirretty myöhempään ajankohtaan.

River Platen kannattajia Monumental -Stadionilla Buenos Airesissa
River Platen kannattajia Monumental -Stadionilla Buenos Airesissa Kuva: EPA
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ottelun oli alun perin määrä olla lauantaina, mutta se siirrettiin levottomuuksien takia sunnuntaille. Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol ilmoitti kuitenkin lopulta, ettei ottelua pelata myöskään sunnuntaina.

Siirtojen taustalla ovat väkivaltaisuudet, kun River Platen kannattajat hyökkäsivät lauantaina Boca Juniorsin pelaajien bussin kimppuun. Huligaanit heittelivät bussia muun muassa kivillä. Osa pelaajista sai haavoja lasinsiruista ja oireita poliisien käyttämästä kyynelkaasusta.

Bocan joukkueen kapteeni Pablo Perez ja keskikenttäpelaaja Gonzalo Lamardo joutuivat käymään sairaalahoidossa. Boca vaati sunnuntaina ottelun siirtämistä, ja Conmebol suostui lopulta pyyntöön.

Buenos Airesista tulevat Boca Juniors ja River Plate ovat maanosansa suurseuroja, ja niiden keskinäisissä otteluissa on nähty usein fanien yhteenottoja. Uudesta finaalipäivästä on määrä päättää ensi tiistaina.

Silmävammoja, kyynelkaasua ja pahoinvointia pukukopissa – järjetön sekasorto Argentiinan klassikkoseurojen välillä, väkivaltainen hyökkäys bussin kimppuun johti odotetun finaalin siirtoon

Suosittelemme