Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Bottas menettää kisainsinöörinsä – tallipomo toivoo suomalaisen ensi kaudesta parempaa

Valtteri Bottaksen kisainsinöörinä toiminut Tony Ross siirtyy Mercedeksen Formula E -sarjan tallin pääinsinööriksi.

Tony Ross taustalla, kun Valtteri Bottas juhli uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoaan vuonna 2017.
Tony Ross taustalla, kun Valtteri Bottas juhli uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoaan vuonna 2017. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Mercedeksen F1-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen kisainsinöörinä Bottaksen kahdella kaudella toiminut Tony Ross suuntaa uusiin haasteisiin. Autosport kertoi, että Ross siirtyy Mercedeksen Formula E -sarjan tallin pääinsinööriksi.

– Hän on saanut tarpeekseen teistä, ja haluaa suunnata hauskaan ympäristöön, jossa on vain yksi kisapäivä kiehtovissa kaupungeissa, tallipäällikkö Toto Wolff vitsaili toimittajille Rossin lähdöstä.

Bottaksen pettymyksiä täynnä ollut ja voitottomaksi jäänyt kausi päättyi sunnuntaina viitossijaan Abu Dhabissa. Tallipomo Wolff toivoo suomalaiskuskinsa "lataavan akkuja" ensi kauteen.

– Valtterilla oli kova kausi, ymmärrän täysin hänen pettymyksensä. Hän käyttää talven akkujen lataamiseen, ja tulee takaisin vahvempana ensi vuonna, Wolff totesi tallin sivustolla.

Lue myös:

Miten ihmeessä Bottas voi päihittää mykistävän Hamiltonin? Asiantuntija ottaisi mallia Rosbergilta, joka suututti laihdutuskikallaan tallitoverinsa: ”Uhrauksia pitää tehdä todella paljon"

Valtteri Bottaksen F1-kauden päätös oli yhtä murheellinen kuin koko kausi – kommentoi C Morella: ”Meni päin sitä itseään”

Suosittelemme sinulle