Hyppää sisältöön

Listahitit ja 300 000 seuraajaa Instassa eivät tuoneet onnea – siksi laulaja Benjamin Peltonen sulki somen: ”Olin luonut ihmisen, jota ei ollut olemassa”

Entinen sometähti vaihtoi laulukielen suomeen ja tietää nyt mistä laulut kertovat.

Benjamin tuhosi itsestään kaksi asiaa, joista fanit eniten tykkäsivät: "Halusin näyttää että ne eivät määrittele minua"
Benjamin tuhosi itsestään kaksi asiaa, joista fanit eniten tykkäsivät: "Halusin näyttää että ne eivät määrittele minua"
Anu Vilkman

Benjamin Peltosella oli yli 300 tuhatta seuraajaa Instagramissa, laulu-ura hyvässä nosteessa ja listahittejä Espanjassa asti. Mutta nuorta miestä itseään rupesi ahdistamaan ”sairaan paljon”.

Hän vetäytyi julkisuudesta ja poisti viime keväänä kaikki kuvat instatililtään.

– Mulla ei ole koskaan ollut niin helpottunut olo kun sen jälkeen. Olin luonut ihmisen, jota ei ollut olemassa. Täydellisen version itsestäni. Mutta kukaan ei ole täydellinen, en varsinkaan minä.

Peltonen kertoi Puoli seitsemän -haastattelussa oivaltaneensa, että paras versio itsestä täytyy tuoda esille oikeassa elämässä eikä somen kautta. Nyt hän jälleen julkaisee kuvia somessa, mutta vain harkitusti. Eikä some enää määrittele sitä, kuka hän on.

– Oli pakko löytää se, mikä on mun juttu ja kuka mä olen. Tutustuin itseeni ja omiin heikkouksiini. Löysin itsevarmuuden hyväksymällä heikkoudet.

"Sydänsurut inspiroivat eniten"

Uuteen itsevarmuuteen liittyy myös uusi musiikki. Mies vaihtoi laulukielen suomeksi ja on nyt julkaissut kaksi uutta kappaletta. Naarmuja ja Juon sut pois ovat molemmat nousseet kuunnelluimpien biisien joukkoon.

Kieli vaihtui suomeksi, koska Peltonen haluaa tietää mistä laulaa ja seistä sanojensa takana. Hän on kirjoittanut tiiminsä kanssa jo 40 kappaletta.

– Haluan kirjoittaa sellaisista asioista, joista muut mun ikäiset pojat eivät uskalla puhua. Sydänsurut ja muut ikävät asiat on kaikkein inspiroivimpia aiheita. Siksi nyt syksyllä ei ole oikein syntynyt uusia sanoja, kun on mennyt niin kivasti.

Laulaja Benjamin Peltonen
Benjamin Peltonen on onnellinen, koska hän on löytänyt itsensä ja tietää mitä haluaa. Kuva: Anu Vilkman /Yle

Elämän vaikeimmat musavideokuvaukset

Elämän tuskainen puoli näkyy uudella musiikkivideolla, jolla Peltonen leikkaa hiuksensa pois. Video päättyy laulajan kyyneliin.

– Se näytti tosi hyvältä ajatukselta paperilla, että leikataan hiukset. Mutta sitten oli se tilanne ja siellä oli kylmä, olin peloissani, laite ei toiminut, olin stresseissä ja vielä toi biisi ja sen tarina. Mä vaan murenin.

Traumaattisen kokemuksen lopputuloksena oli kuitenkin miehen itsensä mielestä hänen hienoin videonsa. Ja siilitukka.

– Olen tuhonnut kaksi asiaa, joista fanit eniten tykkäsivät: hiukset ja instan. Ne olivat tosi tärkeitä osia mun elämässä, mutta halusin näyttää että ne eivät tee musta mua.

Katso Benjamin Peltosen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Benjamin Peltonen Puoli seitsemän vieraana

Suosittelemme sinulle