Hyppää sisältöön

Koulujen ja päiväkotien retkiryhmät pois bussien aamuruuhkasta Porissa – retkien suunnittelu muuttuu ja osin hankaloituu

Porin Linjat perustelee uutta käytäntöä turvallisuussyillä ja sillä, että aamubusseihin halutaan saada mahtumaan kaikki maksavat asiakkaat.

Muutoksella Porin Linjat haluaa vähentää ruuhkia aamubusseissa. Kuva: YLE / Tuuli Liekari

Porin Linjojen päätös rauhoittaa aamubussit koululais- ja päiväkotiryhmiltä muuttaa ja osin hankaloittaa koulujen ja päiväkotien bussiretkeilyä. Ryhmät eivät pääse kulkemaan paikallisbusseilla klo 7:n ja 9:n välillä. Tällä halutaan vähentää bussien aamuruuhkia. Porin Linjojen mielestä lapsiryhmien kulku ruuhka-ajan ulkopuolella on myös turvallisempaa.

Kielteistä palautetta kouluista ja päiväkodeista

Uusi käytäntö vaikuttaa retkien suunnitteluun ja tekoon. Tästä on jo tullut kielteistä palautetta sekä kouluista että päiväkodeista.

Varhaiskasvatusyksikön päällikkö Ritva Välimäki kertoo, että aikaisemmin bussiretkille on lähdetty usein jo ennen kello 9:ää ja jostain päin kaupunkia ei pääse keskustaan kello 9:n jälkeen.

Sivistyskeskukselta vuosikorvaus Porin Linjoille

Kaupungin sivistyskeskus ostaa Porin Linjoilta vuosittaisen ryhmien kulkuoikeuden. Rahaa ei oteta koulujen ja päiväkotien omista määrärahoista. Bussiretkeily on ollut varsin suosittua, mutta tarkkaa määrää käyttäjämääristä ei ole. Kulkuoikeuden käytössä on eroa myös eri koulujen ja päiväkotien välillä.

On koettu hyvänä, että pienet päiväkotilapset oppivat käyttämään joukkoliikennettä.

Kai Leppimäki

Kuljetussuunnittelija Kai Leppimäki Porin sivistyskeskuksesta muistuttaa, että kyse on paitsi bussin käytöstä siirtymisessä johonkin paikkaan myös ympäristökasvatuksesta.

– On koettu hyvänä, että pienet päiväkotilapset oppivat käyttämään joukkoliikennettä ja että se tulee heille tutuksi.

Suosittelemme sinulle