Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Talvirenkaita on käytettävä tästä päivästä lähtien

Trafin keväällä tekemän tutkimuksen mukaan noin joka kolmannessa henkilöautossa oli huonokuntoisia tai keliin sopimattomia renkaita.

auton takarengas ka lunta
Kuva: AOP
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Talvirenkaiden käyttöpakko astuu voimaan tänään. Nykyisten määräysten mukaan talvirenkaita on käytettävä joulukuusta helmikuuhun kelistä riippumatta.

Määräykset ovat muuttumassa puolentoista vuoden kuluttua. Uudistetun tieliikennelain myötä talvirenkaita on käytettävä marraskuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Laki on tulossa voimaan kesäkuussa 2020.

Autorengasliiton mukaan autoilijat tuntevat henkilöautojen renkaiden urasyvyysvaatimukset entistä harvemmin. Liiton kuluttajakyselyssä keväällä talvirenkaille määrätyn urasyvyyden tiesi 27 prosenttia vastaajista.

Henkilö- ja pakettiautoilta vaaditaan talvikuukausina vähintään kolmen millin urasyvyyttä, mutta suositus talvikelissä on viisi milliä.

Trafin maaliskuisen talvirengastutkimuksen mukaan noin joka kolmannessa henkilöautossa oli huonokuntoisia, keliin sopimattomia tai ominaisuuksiltaan erilaisia renkaita.

Talvirenkaat näyttäisivät tutkimuksen mukaan olevan selvästi kesärenkaita huonommassa kunnossa ajokauden loppupuolella.

Suosittelemme