Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomen hiihtotähti Linnan juhliin huvittavan könyämisen kautta – tasaista tulosta takovaa Krista Pärmäkoskea kommellus nauratti: "Kaadun vähintään kerran kisassa"

Krista Pärmäkoski kompuroi Lillehammerin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisassa.

Krista Pärmäkoski kompuroi ylämäessä
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Krista Pärmäkoski lähestyi ylämäen päällä olevaa 0,8 kilometrin väliaikapistettä Lillehammerin 10 kilometrin kisassa, tapahtui jotain, mikä on hänelle aika tyypillistä: hän kompuroi. Pärmäkoski pystyi kasaamaan itsensä nopeasti ja menetti rytäkässä vain sekunnin, pari.

– Tämähän on tuttua minulle: kaadun perinteisellä vähintään kerran kisassa, Pärmäkoski nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

Pärmäkoski kertoi vaihtaneensa ennen starttia sauvoihinsa isommat sommat, koska tähän ratkaisuun oli moni muukin päätynyt. Isommat sommat käyttäytyvät kuitenkin hieman eri tavalla, ja se oli yksi syy kompurointiin. Toinen syy löytyi pitovoitelusta.

– Jotenkin se sauva tarttui taas sinne väärälle puolelle ja kompastuin osittain siihen. Ehkä suksen pito otti kiinni siinä, kun mennään haarakäyntiä. Sauva tuli väärään kohtaan, oltiin polvillaan ja havut ottivat hetkeksi pitoihin kiinni, mutta siitä selvittiin ihan hyvin. Nauratti lähinnä, Pärmäkoski selvitti.

Pärmäkosken mukaan hänen hiihtonsa ei ollut yhtä terävää kuin lauantaina, mutta hän oli kuitenkin tyytyväinen suorittamiseensa. Hän uskoi, että suomalaishiihtäjillä oli sunnuntain kisassa hyvä pito, mutta luistoa ei ollut yhtä paljon kuin muilla. Pärmäkoski pohti ennen lähtöä myös pitopohjasuksiin vaihtoa, sillä Lillehammerissa satoi hieman lunta. Lumisade oli kuitenkin sen verran vähäistä, että hän valitsi voidellut sukset.

– Varmasti muut hyötyivät, että he menivät vähän herkemmällä suksella ja luisto oli parempi, mutta ne ovat aina valintoja. Minun mielestäni tämä oli hiihtona ihan kohtuu hyvä.

Osa Suomen joukkueesta jää Norjaan, sillä maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Beitostölenissä. Pärmäkoski kuitenkin pakkaa laukkunsa ja matkaa koti-Suomeen.

– Tänään kotiin ja torstaina juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä, hän huikkasi viitaten tuleviin Linnan juhliin.

Lue myös:

Johaugille ei löydy pysäyttäjää – Pärmäkoski jatkoi tasaista tulossarjaansa

Nyt nähtiin hiihtotrilleri! Iivo Niskaselta komea nousu, hyytyneeltä norjalaiselta ihmetoipuminen

Suosittelemme sinulle