Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

MM-ralli palaa Ylelle pitkällä sopimuksella

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta.

Jari-Matti Latvala pöllyttää soraa Jyväskylässä.
Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle on hankkinut ralliautoilun MM-sarjan esitysoikeudet seuraavaksi kahdeksi kaudeksi ja option kahdesta sitä seuraavasta kaudesta.

Rallin MM-sarjaan kuuluu 14 osakilpailua vuonna 2019. Yle esittää sarjaa laajasti TV2:ssa ja Yle Areenassa. Ensimmäinen osakilpailu käydään perinteisesti tammikuussa Monte Carlossa, ja sarja päättyy marraskuiseen Australian ralliin.

Elokuun alussa ajettava Jyväskylän osakilpailu on suomalaisten mielestä yksi kiinnostavimmista urheilutapahtumista. Se kokoaa Keski-Suomen sorateille satojatuhansia lajin ystäviä.

– Ralli on suomalaisittain perinteinen ja erityisesti nuoria kiinnostava laji, joka täydentää erinomaisella tavalla Ylen urheilutarjontaa. Sarjassa ajaa monta mahdollista tulevaa suomalaista maailmanmestaria, uusia tähtiä ja kokeneempia menestyjiä. Oikeushankinnalla olemme varmistaneet, että rallikansa saa seurata suosikkilajiaan vapaasti katsottavilla kanavilla, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Vuonna 2018 MM-sarjaan osallistui viisi suomalaiskuljettajaa, ja maailmanmestari Tommi Mäkisen johtama Toyota voitti merkkimestaruuden.

Ylen ja WRC:n solmima sopimus on mallia 2+2 vuotta, jossa osapuolet voivat kahden ensimmäisen vuoden jälkeen vahvistaa jatko-option kahdesta lisävuodesta.

Edellisen kerran Yle on näyttänyt rallin MM-sarjaa vuonna 2006.

Toyotan tallipäällikkö ja nelinkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen oli erittäin tyytyväinen uutisesta.

– Olen tästä erittäin mielissäni. Kunnollinen TV-näkyvyys on rallille tärkeää. Toivon, että nyt kun suomalaisia on MM-sarjassa mukana taas paljon, niin päästään myös televisioinnin osalta vähintään takaisin sille erinomaiselle tasolle mitä se oli ennen, Mäkinen kommentoi.

Lue myös:

Driftingiin hurahtaneen Kalle Rovanperän MM-rallin kisasuunnitelmat odottavat vielä päivänvaloa – "Totta kai haluaisin ajaa mestaruudesta"

Suosittelemme sinulle