Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain entinen presidentti George H. W. Bush sai valtiolliset hautajaiset Washingtonissa – katso video

Puolitoistatuntinen seremonia järjestettiin kansalliskatedraalissa.

Presidentti George H. W. Bushin hautajaiset
Presidentti George H. W. Bushin hautajaiset
Mikael Mikkonen,
Jani Parkkari

Yhdysvaltain entisen presidentin George H. W. Bushin muistoseremonia järjestettiin perjantaina Washingtonissa, Kansalliskatedraalissa. Puolitoista tuntia kestäneeseen seremoniaan osallistuivat kaikki maan entiset presidentit ja laaja joukko muita johtavia poliitikkoja.

Bush kuoli perjantaina 94-vuotiaana.

Melania ja  Donald Trump
Myös Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump osallistuivat muistotilaisuuteen. Kuva: Shawn Thew / Lehtikuva
Presidentti George Bush vanhemman muistotilaisuuteen osallistuivat kaikki Yhdysvaltain elossa olevat presidentit ja heidän puolisonsa. Kuvasta puuttuu presidentti Jimmy Carter.
Muistotilaisuuteen osallistuivat kaikki Yhdysvaltain elossa olevat presidentit ja heidän puolisonsa. Kuvasta puuttuu presidentti Jimmy Carter. Kuva: ALEX BRANDON / EPA
Yhdysvalloissa hautajaisetiketti ei aina vaadi vakavuutta. Kuvassa Yhdysvaltain 43:s presidentti George W. Bush ja puoliso Laura Bush.
Yhdysvalloissa hautajaisetiketti ei aina vaadi vakavuutta. Kuvassa Yhdysvaltain 43:s presidentti George W. Bush ja puoliso Laura Bush. Kuva: ALEX BRANDON / EPA
Presidentti George W. Bush joutui keräämään voimia tunteikkaan puheenvuoronsa aikana.
Presidentti George W. Bush joutui keräämään voimia tunteikkaan puheenvuoronsa aikana. Kuva: ALEX BRANDON / EPA-EFE
Torstaina presidentti George H. W. Bushin arkku siirretään Teksasiin hautausta varten.
Torstaina presidentti George H. W. Bushin arkku siirretään Teksasiin hautausta varten. Kuva: ERIK S. LESSER / EPA

Washingtonista Bushin arkku lennätetään Teksasiin, Houstoniin. Siellä se on esillä St. Martinin episkopaalisessa kirkossa, jossa myös George H. W. Bushin vaimon, Barbara Bushin hautajaiset järjestettiin huhtikuussa.

Torstaina arkku siirretään erikoisvalmisteisessa junavaunussa hautausta varten noin 150 kilometrin päähän, Texas A&M yliopistolle College Stationissa, jossa on hänen nimeään kantava kirjasto ja museo. Presidentti haudataan museon vieressä sijaitsevalle perheen hautausmaalle torstaina iltapäivällä paikallista aikaa. Rinnalla on Barbara Bushin sekä pariskunnan kolmevuotiaana kuolleen tyttären Robinin haudat.

George H. W. Bush oli Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 1989–1993. Hän oli järjestyksessä Yhdysvaltain 41. presidentti.

Lue myös:

Tällainen oli Yhdysvaltain entinen presidentti George H.W. Bush: Herrasmies, joka kohteli kaikkia ihmisiä samalla tavalla

Yhdysvaltain entinen presidentti George H. W. Bush on kuollut

Suosittelemme sinulle