Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

NHL laajenee taas – kolmen vuoden päästä kaukaloissa nähdään Seattle

Seattle liittyy NHL:ään kaudelle 2021–2022. Siitä tulee liigan 32. joukkue.

NHL logo.
Kuva: AOP
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekkoliiga NHL laajenee taas. Uudeksi joukkueeksi tulee mukaan Seattle kaudelle 2021–2022. Se on liigan 32. joukkue.

NHL:n johtokunta hyväksyi liigan laajentumisen kokouksessaan tiistaina. Samalla se päätti siirtää Arizona Coyotesin keskiseen divisioonaan, jotta Seattlella olisi tilaa Tyynenmeren divisioonasssa.

Seattlen omistajaryhmä maksoi liigalle 650 miljoonan Yhdysvaltain dollarin laajentumissumman. Se on 150 miljoonaa dollaria enemmän kuin edellisen laajennusjoukkueen Vegas Golden Knightsin omistajat maksoivat. Vegas tuli NHL:ään viime kaudelle ja pelasi heti finaaleissa.

Seattlen omistajat toivoivat pääsevänsä NHL:ään jo kaudelle 2020–2021, mutta myöhästyttäminen antaa seuralle enemmän aikaa remontoida pelihalliaan.

Seattlen pyrkimykset päästä NHL:ään saivat todellisen lähtölaukauksen vuosi sitten, kun liiga antoi luvan tehdä hakemuksen päästä liigaan.

Seattlen joukkueen koko nimi päätetään myöhemmin.

Lue lisää:

Seattlen NHL-projekti nytkähti eteenpäin – vuosi 2021 on realismia, jos areena valmistuu

Kommentti: Rantasen hyytymistä odottavien aika käy pitkäksi

Jukka Jalosella on syytä hymyyn Leijonien päävalmentajana – "Joka aamu joku suomalainen on ponnistellut erinomaisiin tuloksiin NHL:ssä"

Suosittelemme sinulle