Hyppää sisältöön

Queenin Bohemian Rhapsodysta maailman striimatuin kappale viime vuosisadalta

Freddie Mercurysta kertova elokuva on esitellyt hittibiisin myös uusille sukupolville.

Kuva: AOP
Marija Skara

Queenin Bohemian Rhapsody -kappeleesta on tullut maailman striimatuin eli suoratoistetuin kappale viime vuosisadalta.

Kappale syrjäytti ykköspaikalta Nirvanan vuoden 1991 albumin avausraidan Smells Like Teen Spiritin. Queenin kappale oli listaykkösenä Britanniassa vuonna 1975 ja uudelleen vuonna 1991 laulaja Freddie Mercuryn kuoleman jälkeen. Nyt hittibiisiä on striimattu 1,6 miljardia kertaa, mukana laskuissa ovat niin YouTube kuin Spotify-palvelukin.

Kappaleen suosiota on lisännyt syksyllä levitykseen tullut elokuva Freddie Mercuryn elämästä. Kappaleen mukaan nimetty elokuva on esitellyt hitin myös uusille sukupolville. Lisäksi levy-yhtiö Universal on mainostanut kappaletta suoratoistopalveluissa viime aikoina.

Queen-yhtyeen kitaristi Brian May kommentoi kappaleen suosiota ”Rock-musiikin joki on muuntautunut virraksi. Todella tyytyväinen, että musiikkimme virtaa täysillä!"

Queenin levy-yhtiön edustaja Lucian Graingen mukaan saavutus on hieno todiste siitä, kuinka kestävää Queenin lahjakkuus on.

Viime vuosisadan striimatuimmat kappaleet eivät ole aivan ennalta arvattavia, nimittäin supertähdet kuten Michael Jackson ja Beatles puuttuvat listalta. Nirvanan grungehitti on toisella sijalla, sitä seuraa kaksi Guns N’ Roses'n kappaletta, Sweet Child O’ Mine sekä November Rain. Viidennellä sijalla on aha:n hitti Take on Me, kertoo The Guardian-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle