Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mäntyharjun kuntataiteilijaksi on valittu Mari Liimatainen

Kuntataiteilijan palkkaamisen mahdollisti yhteisölliseen toimintaan tarkoitettu Erkki A. Niemisen testamenttilahjoitus.

Väriliituja rasiassaan
Kuva: Juha Kokkala / Yle
Vilma Ruokoski
Avaa Yle-sovelluksessa

Mäntyharjun kuntataiteilijaksi on valittu filosofian maisteri, kuvataiteilija Mari Liimatainen.

Liimatainen aloittaa tehtävässään tammikuun puolessa välissä, ja sopimus päättyy vuoden 2019 lopussa. Taiteilijan työ on osa-aikainen ja kattaa 50 prosenttia täydestä työajasta.

Kuntataiteilijan tehtävänä on toteuttaa ylisukupolvisia, yhteisöllisiä kuvataidetapahtumia ja ohjata lasten ja nuorten kuvataidekerhoa. Kuntataiteilija on mukana mahdollisissa prosenttitaidehankkeissa, ja hän osallistuu kunnan taidekokoelman käytön kehittämiseen.

– Mäntyharju on profiloitunut kuvataiteeseen, ja se on monille helposti lähestyttävä taiteen muoto, kunnan sivistysjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen sanoo.

Tehtävään oli 18 hakijaa, joista kolmea haastateltiin. Liimataisen vahvuutena oli monipuolisuus, koska hänellä on sekä kokemusta eri-ikäisten ryhmien ohjaamisesta että työstä kuvataiteilijana.

Kuntataiteilijan palkkaaminen mahdollistui Erkki A. Niemisen testamenttilahjoituksen avulla. Testamentti on tarkoitettu yhteisölliseen toimintaan.

Kunnan saamaa testamenttirahoitusta on sivistysjohtajan mukaan neljäksi vuodeksi. Kuluneen vuoden aikana rahoituksella on totetettu muraalitaidetta.

Suosittelemme sinulle