Hyppää sisältöön

Helsingin päärautatieasemalle tulee uusi 500 huoneen hotelli – tältä se näyttää

Jo tässä kuussa käynnistyvät rakennustyöt aiheuttavat joitakin muutoksia liikenteeseen ja kulkuväyliin rautatieaseman ympäristössä uudenvuoden jälkeen.

Havainnekuva uudesta hotellista Kaisaniemenpuiston puolelta.
Havainnekuva uudesta hotellista Kaisaniemenpuiston puolelta. Kuva: Futudesign
Ulla Malminen

VR:n entisenä pääkonttorina tunnettu hallintorakennus muuttuu 500 huoneen hotelliksi. Exilion Asemahotellit Ky osti rakennuksen joulukuussa 5.12. Kaupan arvo on 55 miljoonaa euroa.

VR:n entinen pääkonttori peruskorjataan ja muutetaan hotellikäyttöön soveltuvaksi. Lisäksi tontin pohjoisosaan Kaisaniemen puiston puolelle rakennetaan uudisrakennus.

Rakennukseen tulevaa hotellia ryhtyy pyörittämään Scandic Hotels Oy.

Hotellihankkeen kokonaisarvo on noin 130 miljoonaan euroa, ja rakennusaikana se työllistää alihankkijat mukaan lukien 3 000 ihmistä.

Rakennustyöt käynnistyvät jo joulukuun aikana. Rakennusyhtiönä toimii NCC Suomi Oy.

Taksiasema poistuu ja osa bussipysäkeistä vaihtaa paikkaa

Rakennustyöt muuttavat kulkuväyliä Rautatientorilla ja Kaisakujalla uudenvuoden jälkeen, kun työmaa-alue aidataan. Työmaa ei kuitenkaan vaikuta rautatieaseman yleiseen toimintaan eli junaliikenne ja liikkeet toimivat normaalisti.

Rakennustyöt vaikuttavat julkiseen liikenteeseen muun muassa siten, että Rautatieaseman taksiasema poistuu käytöstä. Lähimmät taksiasemat löytyvät Elielinaukiolta ja Mikonkadulta. Myös osa bussipysäkeistä vaihtaa paikkaansa.

Historiallinen arvo huomioidaan

Tilojen suunnittelusta vastaa kaksi arkkitehtitoimistoa eli Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja Futudesign Oy. Kohteen historiallisen arvon vuoksi töitä tehdään läheisessä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuosien 2020–2021 vaihteessa. Exilion on kehittämässä myös Pasilan Triplaan hotellia. Hotelleihin tulee yhteensä noin 900 huonetta.

Exilion Asemahotellit Ky:n omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion Eläkerahasto sekä Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas.

Rakennuksen Rautatientorin puoleiselle sivulle tulee hotellin pääsisäänkäynti. Hotellin nimeä ei ole vielä päätetty.
Rakennuksen Rautatientorin puoleiselle sivulle tulee hotellin pääsisäänkäynti. Hotellin nimeä ei ole vielä päätetty. Kuva: Tuomas Uusheimo, VR Group

Suosittelemme sinulle