Hyppää sisältöön

Strasbourgin isku vaati neljännen uhrin – joulumarkkinat avattiin uudelleen perjantaina

Sairaalassa on yhä viisi muuta loukkaantunutta.

Strasbourgin joulutori avautui uudelleen  Lähde:RTV
Strasbourgin joulutori avautui uudelleen Lähde:RTV

Strasbourgin isku on vaatinut neljännen uhrin, kertoi Pariisin syyttäjänvirasto perjantaina. Loukkaantuneita on toistakymmentä. Ampuminen tapahtui tiistaina illalla noin kello kahdeksan aikaan lähellä suosittua joulutoria vanhassa kaupungissa.

Myös terroriteosta epäilty 29-vuotias mies on saanut surmansa. Poliisi surmasi epäillyn torstaina poliisioperaatiossa Neudorfin kaupunginosassa. Mies oli syntynyt Strasbourgissa.

Kolme poliisia törmäsi sattumalta kadulla mieheen, jonka he arvelivat olevan epäilty ampuja. Kun he menivät pidättämään epäiltyä, avasi tämä tulen poliisia kohti. Poliisi vastasi tuleen surmaten miehen. Toinen poliisi kertoi, että epäillyllä oli aseen lisäksi myös puukko.

Ampumisen jälkeen Strasbourgin joulumarkkinat avattiin uudelleen tänään puoliltapäivin Suomen aikaa. Paikalle saapui muun muassa sisäministeri Christophe Castaner, joka kävi tervehtimässä myyntikojujen omistajia tiukkojen turvatoimien vallitessa.

– Me olemme tekemisessä miehen kanssa, joka oli pahuuden kalvama, Castaner sanoi.

Castaner kiisti äärijärjestö Isisin väitteen, jonka mukaan järjestö olisi iskun takana.

Strasbourgissa syntyneellä epäillyllä oli yhteensä 27 aiempaa rikostuomiota, Ranskan lisäksi myös Saksasta ja Sveitsistä. Tuomiot oli annettu pääosin ryöstöistä ja väkivaltaisuudesta.

Lue myös:

Ranskan sisäministeriö: Strasbourgin epäilty ampuja on surmattu

Suosittelemme sinulle