Hyppää sisältöön

Vihreiden ex-puheenjohtaja Touko Aalto Arto Nybergissä: Oma häpeä käännettiin puolueen häpeäksi

Vihreiden väistyneen puheenjohtajan Touko Aallon mukaan hänen epäonnistumisensa työssä ja henkilökohtaisessa elämässä on käännetty puoluetta vastaan.

Arto Nyberg
Arto Nyberg
Vesa Sundqvist

Eduskuntatyöhön sairauslomalta paluuta tekevä, vihreiden puheenjohtajuudesta vetäytynyt Touko Aalto kuvaili masennuksen aiheuttama tuntoja TV1:n Arto Nyberg -ohjelmassa.

Aalto jäi alkusyksystä sairauslomalle masennuksen uuvuttamana ja luopui myös vihreiden puheenjohtajuudesta puolueen kannatuksen pitkään jatkuneen alamäen jälkeen.

Hänen mukaansa epäonnistumista merkityksellisessä kutsumustyössä voi verrata esimerkiksi konkurssin tehneen yrittäjän tuntemuksiin. Aalto kertoi tunteneensa epäonnistumisistaan voimakasta häpeää, jonka hän jakaa kahteen osaan.

Toinen tuli siitä, että hän ei pystynytkään johtamaan puoluettaan menestykseen ja vaalivottoon, ja toinen yksityiselämän epäonnistumisista.

Epäonnistumiset nidottiin Aallon mukaan julkisuudessa yhteen ja käännettiin myös puoluetta vastaan.

– Kun julkisuuden kautta reviteltiin yksityiselämän asioilla, niin ikäänkuin se yksityiselämän häpeä siirrettiin minun ammatilliseksi häpeäkseni, ja sitä käytettiin minua ja minun puoluettani vastaan ja minun puolueeni arvoja vastaan. Se tuntui niin kokonaisvaltaisen kamalan vaikealta, että niin monta asiaa meni siinä limittäin, Aalto kuvaa tuntojaan.

Aalto on palaamassa eduskuntatyöhön tammikuussa ja osallistuu jo nyt sekä kunnallispolitiikkaan Jyväskylässä että monikulttuurikeskus Glorian hallituksen puheenjohtajan tehtäviin.

Lue lisää:

Touko Aalto jää sairauslomalle – syynä uupumus: "Jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan"

Masennusta sairastava Touko Aalto vetäytyy vihreiden johdosta: "Kiitos valosta ja myötätunnosta, kukaan meistä ei pärjää yksin"

Touko Aalto kertoo syksyisen romahduksen syistä Keskisuomalaiselle – "Olen pelännyt leimautumista ja sitä, miten minuun suhtaudutaan"

Suosittelemme sinulle