Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Saudi-Arabia syyttää Yhdysvaltain senaattia sekaantumisesta maan sisäisiin asioihin

Saudi-Arabian ulkoministeriö varoitti lausunnossaan, ettei se hyväksy minkäänlaista epäkunnioitusta hallitsijoitaan kohtaan.

Mohammed bin Salman
Mohammed bin Salman Kuva: Bandar Algaloud / EPA
Inka Haukka
Avaa Yle-sovelluksessa

Saudi-Arabian ulkoministeriö syyttää Yhdysvaltain senaattia maan sisäisiin asioihin sekaantumisesta sen jälkeen, kun senaatti äänesti viime viikolla sotilaallisen tuen lopettamisesta saudiliittoumalle Jemenin sodassa.

Saudi-Arabia katsoo, että senaatin kanta perustuu ”toteen näyttämättömiin” väitteisiin.

Senaatti uhmasi viime torstain äänestyksessään presidentti Donald Trumpia, joka on korostanut toistuvasti Yhdysvaltain ja Saudi-Arabian strategisen liittolaisuuden merkitystä.

Saudi-Arabiaa ärsyttää lisäksi senaatin näkemys siitä, että kruununprinssi Mohammed bin Salman on vastuussa toimittaja Jamal Khashoggin murhasta.

Saudi-Arabian ulkoministeriö varoitti lausunnossaan, ettei se hyväksy minkäänlaista epäkunnioitusta hallitsijoitaan kohtaan.

Maa on toistuvasti kiistänyt kruununprinssin osallisuuden Khashoggin murhaan. Ministeriö kutsui Khashoggin murhaa valitettavaksi, mutta korosti, ettei se heijasta millään tavoin Saudi-Arabian tai maan instituutioiden toimintaperiaatteita.

Aiheesta lisää:

14 miljoonaa nälkiintyvää jemeniläistä odottaa kiihkeästi tiistaita

Senaatti haluaa lopettaa Yhdysvaltain tuen Saudi-Arabialle Jemenin sodassa

Suosittelemme sinulle