Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Oulussa jälleen tutkinnassa seksuaalirikosepäily – Poliisi: Ei liity aikaisempiin tapauksiin

Uhri on kantasuomalainen 15-vuotias tyttö ja epäilty on ulkomaalainen 23-vuotias mies.

Poliisiin logo poliisi univormussa
Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Mari Jäntti
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulussa on paljastunut jälleen uusi seksuaalirikosepäily. Asiasta kertoi ensin Kaleva.

Rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan tapaus ei liity aikaisempiin seksuaalirikosepäilyihin. Uhri on kantasuomalainen 15-vuotias tyttö ja epäilty on ulkomaalainen 23-vuotias mies. Kiiskinen ei kommentoi sitä, tunsivatko uhri ja epäilty tekijä toisensa.

Tapaus tuli poliisille ilmi, kun uhri otti itse yhteyttä poliisin.

Miestä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Epäillyt rikokset tapahtuivat marraskuussa yksityisasunnossa.

Kiiskinen ei kommentoi sitä, liittyykö sosiaalinen media kyseiseen tapaukseen.

Useita epäiltyjä seksuaalirikosvyyhtejä

Poliisi tutkii tällä hetkellä useampia epäiltyjä seksuaalirikostapauksia, joiden tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä ja uhreiksi alle 15-vuotiaita tyttöjä. Kaikissa kolmessa tapauksessa tekijät ovat tulleet Suomeen kiintiöpakolaisina tai turvapaikanhakijoina. Yhteistä epäilyissä on, että epäilty ja uhri näyttäisivät tavanneen sosiaalisessa mediassa.

Poliisi otti viime viikolla tapaukseen liittyen yhden epäillyn Saksasta. Kiiskisen mukaan tutkinta on vielä alkuvaiheessa ja epäilty ei ole vielä Suomessa.

Lisäksi poliisi tutkii yhtä alaikäiseen kohdistunutta epäiltyä seksuaalirikosta, joka ei poliisin mukaan liity aikaisempiin epäiltyihin seksuaalirikoksiin. Ero aikaisempiin seksuaalirikosvyyhteihin on ainakin se, että epäilty tekijä ei ole ottanut alaikäiseen uhriin yhteyttä sosiaalisen median kautta. Poliisi ei kommentoi epäillyn tekijän kansalaisuutta.

Markus Kiiskisen mukaan on mahdollista, että vielä uusia seksuaalirikostapauksia tulee ilmi.

– Toivotaan, ettei niin käy. Nämä ovat poikkeuksellisia tapauksia, Kiiskinen summaa.

Lue myös:

Tämän tiedämme Oulun seksuaalirikosepäilyistä nyt: Kymmenen epäiltyä, joista yksi tavoittamatta, useita kansallisuuksia, kaikki uhrit alle 15

Yle selvitti: Tällaisia ovat Oulun seksuaalirikoksista epäillyt

Mistä syystä joku raiskaa lapsen? Voiko ihminen syyllistyä hyväksikäyttöön vain kulttuuritaustan takia? Psykologit pohtivat, miksi jotkut päätyvät hirveisiin tekoihin

Suosittelemme