Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kasvun ja oppimisen lautakunta: Muuruveden ja Vehkalammin kouluja ei lakkauteta — kouluverkosto säilyy ennallaan

Kuopion kaupungin kasvun ja oppimisen lautakunta päätti asiasta tämän illan kokouksessaan.

Koululainen tekee tehtäviä tunnilla.
Kuva: Matti Myller / Yle
Ulriikka Myöhänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion kaupungin kasvun ja oppimisen lautakunta on päättänyt tämäniltaisessa kokouksessaan, että perusopetuksen palveluverkosto säilyy koillisella maaseutualueella nykyisellään.

Lisäksi päätettiin, että Riistaveden alueen koulun tarveselvitys käynnistetään välittömästi. Tavoitteena on selvittää, saadaanko Riistaveden kouluolot kuntoon peruskorjauksella vai rakennetaanko paikkakunnalle uusi koulu tai sen osia.

Ratkaisu myötäilee myös alueen asukkaiden toiveita kouluverkkokysymyksessä.

Viime viikolla koulutoimen johto esitti, että Muuruveden ja Vehkalammin koulut lakkautettaisiin ja koulut yhdistettäisiin alueen muihin kouluihin. Esityksen mukaan Vehmersalmen yläkoululaiset olisivat siirtyneet Riistavedelle.

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksessa koulutoimen johdon esitys sai vain yhden äänen ja lautakunnan jäsenen Kari Loposen esitys kouluverkoston säilyttämisestä kahdeksan ääntä. Kaksi jäsentä äänesti tyhjää.

Keskustelu kouluverkoston tiivistämisestä on jatkunut koko syksyn.

Korjaus 19.12. klo 9.30: Artikkelissa väitettiin aiemmin, että kouluverkostoasia menee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Valtuusto ei kuitenkaan käsittele kouluverkkoa enää, koska siihen ei esitetä muutosta. Kaupunginhallitus voi kuitenkin halutessaan ottaa asian vielä käsittelyyn.

Suosittelemme