Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Jumbon tillin haistelu -episodi sai kauppiaan tempaisemaan: Nyt tarjolla on erikseen haistelutilli - kuva

Jyväskyläläinen kauppias halusi keventää tunnelmaa ideallaan.

Haistelutilli
Kuva: Harri Minkkinen
Jarno Virtanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kauppakeskus Jumbossa Vantaalla tapahtui viime sunnuntaina hyvin ainutlaatuinen tapaus, joka puhutti suomalaisia ja suomalaista mediaa alkuviikosta. Kerrataan vielä, mitä tapahtui.

Keski-ikäinen mies oli ottanut kaupan yrttihyllyltä tillin ja laittanut sen ostoskoriinsa. Hetken kuluttua mies otti tillin kärjestä palasen ja laittoi sen taskuunsa. Tillin laatu ei kuitenkaan miellyttänyt miestä, joten hän palautti yrtin takaisin hyllyyn, selviää poliisin kertomuksesta.

Tämän jälkeen mies suunnisti kassoille ja maksoi ostoksensa. Valpas henkilökunta oli kuitenkin huomannut miehen tekoset ja otti hänet kiinni kassojen jälkeen.

– Mies kertoi, että hän oli ostamassa muiden ostosten lisäksi tilliä. Hän halusi haistaa tilliä varmistuakseen sen tuoreudesta, poliisi kuvaili tapahtunutta.

Vaikka mies oli ehtinyt maksaa haistamansa 1,75 euron arvoisen tilliruukun ennen kuin poliisipartio saapui paikalle, häntä epäillään lievästä vahingonteosta.

Tänään keskiviikkona jyväskyläläisen K-Supermarket Kotikentän kauppias Harri Minkkinen sai idean kävellessään kauppansa tilliruukkujen ohi. Minkkinen laittoi esille tilliruukun, jota kaikki saa vapaasti haistella ilman seuraamuksia.

– Mietin, että miksi jutusta tuli alun perin niin iso ja halusin vain keventää tunnelmaa, hän kertoo ajatuksensa taustaa.

Minkkinen ei ole ensimmäistä kertaa keventämässä tunnelmaa, vaan kertoo laittavansa ympäri kauppaa erilaisia huomiolappuja, joilla yrittää luoda hyvää mieltä asiakkailleen.

Viimeisen "tillilapun" satoa hän ei ollut paikan päällä todistamassa.

– Lähdin pois töistä, kun olin laittanut lapun tillien viereen, joten en tiedä, miten asiakkaat sen ottivat. Ainakin somessa on ollut mukavasti pöhinää asian ympärillä.

Suosittelemme sinulle