Hyppää sisältöön

Islamisteja epäillään norjalaisen ja tanskalaisen naisen Marokossa tapahtuneista murhista – epäillyt otettu kiinni

Tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta.

Atlas-vuoristoa kuvattuna Imlilin kylältä 18. joulukuuta. Kuva: AFP
Saara Hirvonen

Radikalisoituneiden islamistien epäillään murhanneen kaksi pohjoismaalaista naista Marokon Atlas-vuoristosta. Uutistoimistojen haastattelemien lähteiden mukaan radikaalia islamia ei ole poissuljettu. Pidätettyjen ja etsintäkuulutettujen profiilien perusteella teko voisi viitata terrorismiin.

Marokon sisäministeriö on kertonut aiemmin, että naisten kaulasta löytyi viiltohaavoja. Myöhemmin on selvinnyt, että heidän kaulansa oli katkaistu.

Marokon poliisi on ottanut kiinni neljä miestä, joita epäillään teosta. Yksi otettiin kiinni tiistaina. Hänellä epäillään olevan yhteyksiä terroritekoihin. Keskiviikkona poliisi otti kiinni kolme muuta.

Marokon tiedotusvälineet kertoivat, että tutkijoilla on valvontavideokuvaa, jossa näytetään kolme epäiltyä, jotka pystyttävät telttansa lähelle uhrien telttaa ja lähtevät alueelta surman jälkeen.

Kaksi nuorta naista, norjalainen ja tanskalainen löydettiin maanantaina kuolleena Marokossa. Naiset olivat 24- ja 28-vuotiaita. Molemmat ovat opiskelleet norjalaisessa yliopistossa.

Naiset olivat olleet vaellusretkellä Pohjois-Afrikan korkeimman vuoren Toubkalin maastossa. Heidät löydettiin syrjäiseltä vuoristoalueelta noin 10 kilometrin päässä Imlilin kylästä. Kylästä lähtee vaellus- ja kiipeilyreittejä kohti Jebel Toukalia, joka on Pohjois-Afrikan korkein huippu.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Marokon tiedotusvälineiden mukaan alueen turvallisuuden valvontaa lisättiin ja retkeily keskeytettiin alueella ruumiiden löytymisen jälkeen.

Tanskan ja Norjan viranomaiset ovat varoittaneet kansalaisiaan vaeltamasta ilman paikallisia oppaita Marokossa. Tanskan poliisiviranomaiset totesivat keskiviikkona, että he lähettivät Marokolle virkamiehen avustamaan tutkimuksessa.

Matkailu on Marokon talouden kulmakivi. Matkailuala on maan toiseksi suurin työllistäjä maatalouden jälkeen.

Korjattu klo 5:55 Vain yksi epäillyistä on pidätettynä, kolmea muuta etsitään vielä.

Korjattu klo 15.57: Päivitetty tietoa kiinniotettujen määrästä. Poliisi otti keskiviikon aikana kiinni kolme henkilöä.

Keskustelu on suljettu ja kommentit piilotettu. Emme pääsääntöisesti avaa rikosjuttuja keskustelulle.

Lue myös:

Tanskalainen ja norjalainen nainen murhattu Marokossa – epäiltyjä otettu kiinni

Suosittelemme sinulle