Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Video: Hotelli Iso-Syötteen tuhoisa tulipalo on saatu sammutettua – rinnetyöntekijät tarkistivat aamuyöllä hotellin jokaisen huoneen ja veivät kaasupullot pois keittiöstä

Palopaikalla on aloitettu raivaus- ja jälkisammutustyöt.

Hotelli Iso-Syötteellä raju tulipalo
Saara Hirvonen,
Emma Hinkula
Avaa Yle-sovelluksessa

Pudasjärvellä hotelli Iso-Syötteen tulipalo on saatu sammutettua ja palopaikalla aloitetaan raivaus- ja jälkisammutustyöt.

Hotellille on aiheutunut mittavat omaisuusvahingot ja puolet hotellirakennuksesta on tuhoutunut täysin. Palo ei päässyt leviämään majoitustilaan vaan rajoittui ravintolan puolelle.

Kukaan ei ole vahingoittunut tulipalossa.

Alueelta jouduttiin katkaisemaan myös sähköt, jonka takia alueen mökeistä evakuoitiin noin sata ihmistä Hotelli Pikku-Syötteelle.

Paikalla olevan palomestari Kari Kuosmasen mukaan sammutustyöt tulevat kestämään pitkälle iltaan saakka.

Rinnekeskuksen työntekijät havaitsivat tulipalon ja aloittivat evakuoinnin

Iso-Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff kertoo, että kaksi rinnekeskuksen työntekijää huomasivat tulipalon, kun he olivat lumettamassa rinteitä yöllä.

Työntekijät havaitsivat palaneen hajua ja kun he menivät lähemmäksi hotellia, näkivät he liekkejä. Työntekijät murtautuivat hotellin sisään, aloittivat evakuointityön ja soittivat palokunnan paikalle.

– He tekivät ensimmäisen vaiheen evakuoinnista ja kävivät tarkistamassa jokaisen huoneen, ettei sinne jäänyt asiakkaita. Sen jälkeen he menivät keittiöön hakemaan kaasupullot pois, Terentjeff kertoo.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen kello yhtä yöllä. Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan hotellin katto oli liekeissä pelastushenkilöstön tullessa paikalle.

Tuolloin päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoi, että hotellista oli evakuoitu 41 ihmistä, eikä kukaan ollut loukkaantunut.

– Tämä on raju palo. Sammutustyöt jatkuvat pitkälle päivään, Timonen kommentoi aamuyöllä.

Palo uhkasi levitä ja olosuhteet palopaikalla olivat haasteelliset, sillä palopaikka on ylhäällä ja siellä tuulee. Lisäksi Pudasjärvellä on pakkasta toistakymmentä astetta, joten sammuttaminen on ollut työlästä myös palomiehille.

– Tämä on pitkä rakennus. Olemme saaneet rajoitettua palon toiseen siipeen, mutta palo voi vielä levitä, Timonen sanoi puhelimessa Ylelle aamuyöllä.

Timosen mukaan vahingot ovat merkittävät, hotellin toinen siipi on tuhoutunut ja vahingoista aiheutuu kustannuksia arviolta satoja tuhansia euroja.

Sammutustyössä on ollut mukana 16 yksikköä Oulu-Koillismaan ja Lapin pelastuslaitoksilta.

Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Tarkemmat tutkimukset syyn selvittämiseksi aloitetaan, kun palo on saatu sammutettua.

Tulipalosta ja siitä, mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi, järjestetään myöhemmin tiedotustilaisuus.

Päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoo, että paikalla on ollut paljon lapsiperheitä, joille tilanne yön aikaan on ollut varsin poikkeuksellinen. Hotellin asiakkaille onkin tarpeen mukaan tarjolla myös keskusteluapua sosiaalipäivystyksen kanssa.

Hotellivieraat siirretty mökkeihin

Ympäri Eurooppaa tulleet asiakkaat on siirretty hotellin mökkeihin, kertoo hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi STT:lle. Aamupalajärjestelyihin on pyydetty apua naapurihotellista.

Hotelli ei ollut vielä aivan täynnä. Kuukasjärven mukaan joulusesongin ajaksi hotelli on varattu täyteen.

– Huomisesta (perjantaista) alkaen olisi ollut täynnä. Täytyy katsoa, miten tässä edetään. Ravintolaa meillä ei ainakaan ole, sen voin sanoa, Kuukasjärvi sanoi aamuyöllä.

Hotelli Iso-Syöte järjestää myös luontosafareita ja muita elämyksiä.

kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Tulipalo ei vaikuta Iso-Syötteen hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jorma Terentjeffin mukaan Syötteen rinnetoimintaan. Rinteiden valaistus ja hissit on testattu aamulla ja ne toimivat hyvin.

Eturinteen lumetus jäi kesken, koska palokunta otti lumetusverkoston veden käyttöön tulipalon sammutustöiden vuoksi.

Suosittelemme