Hyppää sisältöön

Hyvä joulumieli -keräyksellä lahjakortit 28 000 vähävaraiselle perheelle

Lahjakortteja saatiin hankittua hieman pienempi määrä kuin kahtena edellisvuonna.

Rahaa ja joulukoristeita pöydällä.
Kuva: Pixabay
Markus Myllyoja

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä joulumieli -keräyksen tuotoilla autettiin tänä vuonna yhteensä 28 000 vähävaraista lapsiperhettä. Määrä oli nyt hieman pienempi kuin kahtena edellisvuonna.

Keräysvaroilla hankitut lahjakortit on jaettu perheille eri puolille Suomea yhteistyössä neuvoloiden, sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön kanssa. Korttien arvo on 70 euroa, ja niillä voi ostaa ruokaa kampanjaan osallistuvista kaupoista.

SPR kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että keräykseen osallistui tänä vuonna tuhansia yrityksiä ja kymmeniä tuhansia yksityislahjoittajia. Keräys kiinnosti SPR:n mukaan tänä vuonna erityisesti yrityksiä.

– Monet kertoivat halunneensa käyttää yrityksen joululahjarahat lapsiperheiden auttamiseen. Tänä vuonna yritykset innostuivat myös järjestämään erilaisia tempauksia keräyksen hyväksi, kertoo Punaisen Ristin varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta tiedotteessa.

Varsinainen keräystulos selviää alkuvuodesta kaikkien tilitysten saavuttua. Keräyksen alkaessa marraskuussa tavoitteeksi kerrottiin kaksi miljoonaa euroa.

SPR ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen kanssa. Keräys on järjestetty jo 22 kertaa.

Suosittelemme sinulle