Hyppää sisältöön

New York Times saapui Kauniaisiin etsimään maailman onnellisinta paikkaa – kaupunginjohtaja ilahtui mukavasta joululahjasta

Onnellisuuden reseptiä etsivä reportteri äimistyi syrjäisen kansalaisopiston rattoisasta tunnelmasta.

Christoffer Masar Kuva: Helena von Alfthan / Yle
Jaakko Mannermaa

Kauniaisiin kiiri iloisia uutisia jouluaattona, kun New York Timesin jutussa pohdiskeltiin (siirryt toiseen palveluun) kaupungin olevan ehkä maailman onnellisin paikka. Toimittaja Patrick Kingsley vieraili Kauniaisissa jokin aika sitten ja haastatteli muun muassa kaupunginjohtaja Christoffer Masaria onnellisuuden salaisuudesta.

– Juttua osattiin toki odottaa, mutta julkaisun ajankohtaa emme etukäteen tienneet. Tämä oli mukava joululahja, sanoo Masar Yle Uutisille.

YK:n viime maaliskuisen raportin mukaan Suomi on maailman onnellisin maa. Samoihin aikoihin Suomessa julkaistiin kyselytutkimus, jonka perusteella maan tyytyväisimmät asukkaat löytyvät Kauniaisista (siirryt toiseen palveluun).

Näiden tulosten jälkeen New York Times päätti lähettää toimittajan katsomaan, miten onnellisuus näkyy uusmaalaisessa, vajaan 10 000 asukkaan kaupungissa.

Voimakas me-henki tuntuu Kauniaisissa, sanoo kaupunginjohtaja

Toimittaja Kingsley kävi muun muassa myöhään auki olevassa ravintolassa, mutta kertoo löytäneensä eniten hauskanpitoa yllättävästä paikasta: syrjässä sijaitsevasta kansalaisopistosta.

Kingsley raportoi mattoa kutovista, joogaa harrastavista ja kuorossa laulavista suomalaisista. Jutussa ihastellaan opistoa, jossa on kiinnostavia ja halpoja kursseja monenlaisista asioista.

– Pidettiin hienona, että löytyy tällaista lähes ilmaista kurssitusta. Meillä on panostettu siihen paljon, sanoo kaupunginjohtaja Masar – ja tunnustaa heti perään nauraen, ettei itse ole käynyt kansalaisopiston kursseilla.

Masarin mielestä Kauniaisissa on vahva, pikkukaupungille ominainen me-henki. Ihmiset tuntevat toisiaan hyvin, ja esimerkiksi poliitikkoja on helppo lähestyä.

Mutta voisiko Kauniainen todella olla maailman onnellisin paikka?

– Sitä on mahdoton sanoa jo siksi, että onnellisuus on niin vaikea käsite määritellä. Joka tapauksessa pidän Kauniaisia ainakin yhtenä parhaista paikoista maailmassa, Masar pohtii.

New York Timesin juttu: It’s Cold, Dark and Lacks Parking. But Is This Finnish Town the World’s Happiest? (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle