Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Joulun vietosta palailtiin rauhallisesti ja osa jätti vielä palaamatta

Säiliörekan onnettomuus Kakkostiellä oli tapaninpäivän suurin haitta pääteillä.

Paluulikkennettä Turuntiellä.
Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Joulun vietosta palattiin tapaninpäivänä rauhalliseen tahtiin hyvässä ajokelissä. Paluuliikenne näyttää jakautuvan tänä vuonna useille päiville, kun osan odotetaan palaavan joulun vietosta vasta viikonloppuna.

Kakkostiellä liikennettä haittasi säiliörekkaonnettomuus, jonka vuoksi liikenne jouduttiin ohjaamaan kiertotietä. Onnettomuus sattui Kokemäen Järilän ja Harjavallan Merstolan välillä puoli kahdentoista aikaan päivällä, kun rikkihappoa kuljettaneen rekan perävaunu irtosi ja ajautui ojaan. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Tie oli illansuussa yhä poikki.

Rekan lastina oli 20 tonnia rikkihappoa, josta pieni osa pääsi vuotamaan pois. Pelastuslaitoksen mukaan rikkihappoa pääsi peltomaahan ja ojaan ja saastunut maa-aines poistetaan.

Suurimmat liikennemäärät keräsivät tuttuun tapaan Kolmostie ja Nelostie Helsingin suuntaan. Kakkostien onnettomuus aiheutti jonkin verran harmia liikenteen sujuvuudelle.

– Tokihan se vaikuttaa, kun valtatie on laitettu poikki ja kiertotie vähän ruuhkauttaa liikennettä, mutta ainakaan meille ei ole tullut sieltäkään isompaa valittamista. Ilmeisesti liikenne pääsee siitä kohtuudella kiertämään, kertoi liikennepäivystäjä Osmo Peltonen Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Torstai tuo lunta ja jäätävää tihkua

Helsingin tieliikennekeskuksesta kerrottiin illansuussa, että liikenne eteni tapaninpäivänä sujuvasti ja oli kuuden aikoihin jo rauhoittunut.

– Päivä oli lähes aurinkoinen, eikä ollut mitään pakkasliukkautta juurikaan haittaamassa. Päätiethän ovat pääkaupunkiseudulla sulat, ja ne suolattiin viime yönä, kertoi liikennepäivystäjä Petra Latvasalo.

Torstai tuonee joitakin uusia, mutta vähäisiä sateita, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta. Lämpötilat liikkuvat parista pakkasasteesta Pohjois-Lapin miinus kymmeneen.

– Enimmäkseen lunta, paikoin jäätävää tihkusadetta, arvioi päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Perjantai on etupäässä poutainen, mutta viikonloppuna voi saapua uusi sadealue. Sää jatkuu vaihtelevan talvisena.

Suosittelemme sinulle