Hyppää sisältöön

Viisi huippu-juttua sunnuntai-iltaan: Miten maailma tuhoutuu, miltä näyttää maailman pisin silta? Entä jäikö juomaputki päälle ja pärjäätkö euro-visassa?

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Zhuhain terminaali.
Manner-Kiinan ja Hongkongin välisen sillan pituus on 55 kilometriä. Kuva: Jenny Matikainen / Yle
Marjaana Monto
Minna-Maaria Lax.
Lax esittää elämäänsä kyllästynyttä geishaa. Kuva: Jaakko Mäntymaa / Yle

Koulupoikana hän kokeili salaa tyttöjen luistimia, nyt hän kiertää kisoissa ravistelemassa vanhoillisia luistelupiirejä – Näin siilinjärveläisestä isännästä tuli jääballerina

Minna-Maaria Lax on taitoluistelun outolintu. Mekkoon pukeutuva luistelutaidoton maatalon isäntä on ihastuttanut, vihastuttanut ja siinä samalla muuttanut asenteita.

Eurovaluutan kolikoita kasassa
Kuva: Seppo Sarkkinen

Montako mummonmarkkaa on yksi euro? Nyt on tilaisuutesi päteä – vastaa euron 20-vuotisvisaan!

Vuoden vaihtuminen merkitsi myös euron 20-vuotispäivää. Mutta muistatko sinä vielä mummonmarkan ja ecun? Entä kenellä on kolikossaan kuva pöllöstä? Testaa euro-osaamisesi.

Arkistokuva kevään 2010 tulivuorenpurkauksesta Islannissa.
Arkistokuva kevään 2010 tulivuorenpurkauksesta Islannissa. Kuva: S. Olafis / EPA

Maailmanloppu tulee varmasti, mutta miten? Tuoko tuhon ilmastonmuutos, laavapurkaus vai salaperäinen musta joutsen?

Tutkimusten mukaan ihmiskunnan uhkana ovat erilaiset luonnonkatastrofit, mutta maailmanlopun voi aiheuttaa myös ihminen itse. Viimeistään se tapahtuu sitten, kun aurinko nielaisee maan. Tutkijat kertovat, miten maailmanloppu voi tapahtua.

Mies juo olutta
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Jäikö juomaputki päälle lomalla? Alkoholista kieltäytyminen on tehty lähes mahdottomaksi, sanoo tissutteluun kyllästynyt kirjailija

Myös artesaanioluilla tai kalliilla viineillä voi juoda itsensä ongelmakäyttäjäksi. Mielikuva hyvästä elämästä on nykyään hyvin kostea.

postinkantaja Ismo Eerikson
Kuva: Markku Pitkänen / Yle

Kolme suomalaista kertoo, miltä tuntuu tehdä katoavaa työtä – "Jos työtä ei tarvita, niin ei siitä voi pahoillaan olla"

Digitalisaatio, tekoäly, automaatio ja robotit tehostavat suomalaista yhteiskuntaa rajusti. Moni työ on katoamassa kokonaan. Kysyimme postinkantajalta, sihteeriltä ja entiseltä prosessityöntekijältä, miten heidän työnsä on mullistunut.

Liikennettä sillalla.
Siltarakennelmaa on kaikkiaan 55 kilometriä. Pääsilta on lähes 23 kilometria pitkä. Kuva: Jenny Matikainen / Yle

Aja bussilla maailman pisimmän merisillan yli: Hongkongin ja Manner-Kiinan solmii nyt yhteen jättisilta, jonka puolessa välissä Facebook lakkaa toimimasta

Zhuhaista Hongkongin erityishallintoalueelle johtava siltarakennelma on mykistävä näky. Sillä on pituutta kaikkinensa 55 kilometriä, pääsiltakin on melkein 23 kilometriä. Lokakuussa avattu siltakompleksi vetää turisteja runsaasti.

Hongkongin asukkaat ovat puolestaan ärsyyntyneitä siltabyrokratiaan ja kalliiseen ylitysmaksuun. Yksityisautoilla ei sillalle ole asiaa ja bussilla ylitys on paikallisille kallis, kahdeksisen euroa.

Suosittelemme sinulle