Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kajaanilainen peliyritys Critical Force irtisanoi 11 työntekijää – pelialalla menee Kainuussa kuitenkin suhteellisen hyvin

Crical Force on keskeyttänyt uuden pelinsä kehittämisen.

Critical Force aikoo panostaa kilpailullisiin moninpelattaviin mobiilipeleihin jatkossakin.
Critical Force on tekee esimerkiksi mobiilipelejä. Kuva: Critical Force
Sanna Kähkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanilainen peliyritys Critical Force on irtisanonut tuotannollisista ja taloudellisista syistä 11 henkilöä. Yrityksen tämän vuoden liikevaihto kasvoi maalis–syyskuussa hitaammin kuin ennusteet antoivat ymmärtää.

– Keskityimme pelkästään Critical Ops -peliin ja sen tarvitsemien toimintojen ympärille. Keskeytimme uuden pelimme kehittämisen ja yhdistimme sitä kehittäneen tiimin Critical Ops -pelikehitystiimiin, sanoo Critical Forcen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen

– Lisäksi uudelleenorganisoimme ja tehostimme myös muiden tiimien, kuten Tech Opsin, Communityn ja Esportsin sekä HR:n toimintoja. Kaikkien näiden toimien perusteella päädyimme irtisanomaan Kajaanista 11 henkilöä, joille ei enää ollut tarvetta.

Critical Forcen Kajaanin toimiston kokonaisvahvuus oli ennen irtisanomisia 65 ja Korean toimiston vahvuus 13.

Irtisanomisista huolimatta pelialalla menee Kainuussa edelleen suhteellisen hyvin.

– Toimialan kokonaistilanne on Kainuussa tähän mennessä kerättyjen tietojen valossa edelleen suhteellisen hyvä, koska sekä työpaikkojen kokonaismäärä ja yhteenlaskettu liikevaihto ovat edelleen kasvaneet, toteaa projektipäällikkö Timo Ylikangas Kainuun Edusta.

Suosittelemme