Hyppää sisältöön

Kolme suomalaista kateissa Norjan tunturialueella Tromssassa – pelätään jääneen lumivyöryn alle

Pelastushelikopteri teki tunnin ajan etsintöjä lämpökameralla. Lumivyöryvaaran takia pelastusmiehistö ei ole päässyt alueelle.

Pohjois-Norjan kartta
Kuva: Yle uutisgrafiikka
Jaana Hevonoja,
Jari Strömberg,
STT

Neljä ihmistä on kateissa Norjan tunturialueella Tromssassa Paatsivuonon kunnassa, lähellä Suomen Lapin käsivartta, kertoo ruotsalaislehti Expressen verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Kateissa on kolme suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen nainen.

Alkuillasta Norjan poliisi kertoi Twitter-palvelussa, että ruotsalainen mies olisi kadottanut retkikumppaninsa Blåbærfjellet-nimisellä tunturilla.

Miehen mukaan alueella oli jo pimeää ja retkeläiset olivat kohdanneet useampia pieniä lumivyöryjä.

Norjalaisen Aftenposten-lehden mukaan poliisi pelkää joukkion jääneen yhden suuremman lumivyöryn alle. Vyörymäalueen kerrotaan olevan noin 300 metriä leveä ja 500 – 600 metriä pitkä.

Nelikko nähtiin viimeksi keskiviikkona iltapäivällä, jolloin he olivat matkalla Blåbærfjelletin 1 440 metrin korkeudella olevalle huipulle.

Etsintöjä tehdään vain helikopterin avulla

Norjan poliisin tviitin mukaan pelastuhelikopteri on jatkanut illalla kadonneiden etsintöjä. Aftenpostenin mukaan (siirryt toiseen palveluun)lämpökameraetsinnät oli kuitenkin lopetettava noin tunnin kuluttua huonon näkyvyyden vuoksi. Pelastusmiehistö ei ole päässyt alueelle siellä vallitsevan lumivyöryvaaran takia.

Etsintöjä varten on poliisin lisäksi hälytetty vapaaehtoisia, Norjan Punaisen Ristin väkeä, armeijan henkilökuntaa ja pelastuskoiria.

Poliisi pitää pelastusolosuhteita vaikeina, sillä alueella on paitsi pimeää myös jonkin verran pakkasta ja lumikuuroja sekä uusien lumivyöryjen vaara.

Suomessa kadonneista kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle