Hyppää sisältöön

Thaimaassa asuva suomalaissukeltaja Ylelle: Myrsky näyttää muuttaneen reittiään, ihmiset hamstrasivat ruokaa ja bensaa ennen sitä

Trooppisen myrskyn odotetaan rantautuvan aamupäivän aikana.

Thaimaassa poliisi varoitti turisteja uimakiellosta, joka on voimassa lähestyvän myrskyn takia. Kuva: Sitthipong Chareonjai / EPA
Saana Uosukainen

Thaimaan Pabuk-myrskyn reitti näyttää siirtyneen etelämmäksi, kertoo suomalaissukeltaja Krista Paasi Ylelle perjantaina.

Thaimaan itärannikon puolella Koh Taon saarella sijaitsevassa sukelluskeskuksessa työskentelevä Paasi kertoo, että säätiedotuksen mukaan perjantaina piti olla tuulta 19 metriä sekunnissa, mutta tällä hetkellä ei ainakaan sada rankasti vaan on vain pientä tihkusadetta.

– Nyt näyttää siltä, että myrsky on mennyt 300 km etelään, sanoo Paasi.

Hän pyörittää miehensä Mikko Paasin kanssa sukellusyritystä Koh Taolla. Mikko Paasi nousi julkisuuteen viime kesänä, kun hän osallistui Thaimaassa luolaan loukkuun jääneiden poikien pelastusoperaatioon.

Kymmenettuhannet turistit ovat siirtyneet Siaminlahdelta mantereelle myrskyn tieltä. Myrskyn odotetaan iskevän itärannikolle Suomen aikaa aamupäivän aikana.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Nyt yhteydet saarilta mantereelle ovat jo poikki, joten saarille jääneet eivät enää pääse pois ennen kuin myrsky on kulkenut ylitse. Koh Samuin ja Nakhon Si Thammaratin lentokentät on suljettu lauantaihin asti, ja lauttojenkin on käsketty pysyä maissa.

Saarilla on kuitenkin edelleen paljon turisteja.

– Koh Phanganilla on yhä kymmeniätuhansia turisteja. Mutta olen puhunut ulkomaalaisten kanssa, eivätkä he ole peloissaan, he ymmärtävät tilanteen, kertoi Koh Phanganin paikallishallinnon johtaja Krikkrai Songthanee uutistoimisto AFP:lle.

Myös Paasin mukaan turisteja on vielä jonkin verran, vaikka osa lähti kohti Bangkokia myrskyn pelossa.

Thaimaan meteorologisen viraston mukaan myrsky tuntuu kaikilla Siaminlahden turistisaarilla kuten Koh Samuilla, Koh Phanganilla ja Koh Taolla.

Paasin kertoo Ylelle, että ihmiset ovat hamstranneet ruokaa ja myös bensa on loppu. Hän uskoo tilanteen kuitenkin parantuvan piakkoin, jos myrsky pitää tämän hetkisen reittinsä.

– Toivotaan, että ensi viikolla päästään taas sukellushommiin, sanoo Paasi.

Mies tutki myrskyn tuhoja Narathiwatin maakunnassa, Etelä-Thaimaassa 3. tammikuuta. Kuva: Madaree Tohlala / AFP

Lue myös:

Kymmenet tuhannet lomailijat pakenevat Pabuk-myrskyä Thaimaassa – suomalaisturisti: "En tietäisi mitään ilman kaverien viestejä"

Suosittelemme sinulle