Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Spotifyn tilastot: Suomalaiset kuuntelevat eniten treenimusiikkia – ruotsalaiset jooga-soittolistoja

Suoratoistopalvelun kuunnelluin treenikappale on Eminemin Till I Collapse.

Mies nostaa puntteja kuulokkeet korvilla.
Kuva: AOP
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Vuoden alussa moni aloittaa kuntokuurin ja tsemppaa itseään treenaamaan musiikin avulla.

Maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tehnyt listan, josta käyvät ilmi eniten liikkumaan motivoivat kappaleet ja missä treenimusiikkia kulutetaan eniten. Listausta varten Spotify kävi läpi treeniaiheisia soittolistoja, joita palvelusta löytyy yli 43 miljoonaa.

Listan perusteella suomalaiset todella ovat urheiluhullua kansaa, sillä täällä kuunnellaan treenimusiikkia eniten maailmassa.

Eniten treenimusiikkia kuuntelevat maat:

1. Suomi

2. Ruotsi

3. Irlanti

4. Britannia

5. Uusi-Seelanti

Vaikka länsinaapurimme tulee listalla kakkosena, siellä kuunnellaan eniten joogaan sopivia soittolistoja.

Eniten jooga-soittolistoja kuuntelevat maat:

1. Ruotsi

2. Sveitsi

3. Islanti

4. Tšekki

5. Espanja

Eminem
Amerikkalaisräppäri Eminem haastoi Uuden-Seelannin kansallispuolueen oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta – ja voitti. Kuva: AOP

Romahdukseen saakka

Spotifyn listaus kertoo, että etenkin rankka rap-musiikki saa ihmiset venymään parhaaseen urheilusuoritukseen ja viimeiseen pisaraan asti. Palvelun kuunnelluin treenikappale on Eminemin Till I Collapse, jonka voi suomentaa Kunnes romahdan.

Kuunnelluimmat treenikappaleet:

1. Eminem: Till I Collapse

2. Eminem: Lose Yourself

3. Kanye West: Stronger

4. Kanye West: Power

5. Macklemore & Ryan Lewis: Can't Hold Us

Kuunnelluimmat treenikappaleet kuitenkin vaihtelevat iän ja sukupuolen mukaan. Kun miehet kuuntelevat urheillessaan mieluiten Eminemiä, naisten suosikki on Mark Ronsonin ja Bruno Marsin Uptown Funk.

Alle 35-vuotiaat suosivat myös Eminemiä. Seuraavassa ikärymässä eli 35–55-vuotiaissa huhkitaan mieluiten Survivor-yhtyeen Eye of the Tiger -kappaleen tahtiin. Yli 55-vuotiaiden suosikki on sen sijaan Meghan Trainorin All About That Bass.

Spotify listaa vuosittain treenimusiikkisuosikkeja soittolistojen perusteella. Viime vuoden nouseva trendi oli huippukylmähoitoon ja jääkylpyihin liittyvät listat. Niissä suosituin kappale oli Vanilla Icen Ice Ice Baby.

Spotifylla on maailmanlaajuisesti 200 miljoonaa käyttäjää, joista 87 miljoonaa on maksavia asiakkaita. Suoratoistopalvelua voi käyttää ilmaiseksi, jos kuuntelee väliin mainoksia.

Suosittelemme sinulle