Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kolmanneksi noussut Pärmäkoski pohtii taktiikkamuutosta Tour de Skin huipennukseen – kovakuntoinen venäläinen voi karata heti alussa

Kolmanneksi kokonaiskisassa noussut Krista Pärmäkoski pääsee Tour de Skin viimeiselle etapille turvallisissa asemissa. Pärmäkosken mukaan lauantain yhteislähtökisan kolme ensimmäistä hiihtäjää menivät liian kovaa, jotta hän olisi voinut vastata siihen.

Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski. Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Krista Pärmäkoskelta odotettiin palkintosijaa Val di Fiemmen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa, mutta hän joutui tyytymään neljänteen sijaan. Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan Ingvild Flugstad Östbergin, Natalia Neprjajevan ja Anastasia Sedovan vauhtiin, vaikka pystyikin tulemaan lopun samaa vauhtia kuin kisan voittanut Östberg.

– Hiihdimme toisen vitosen aika kovaa. Erot kasvoivat toisella vitosella taaksepäin aika paljon. Yksinkertaisesti tuo kolmikko, joka seisoo pallilla, menee todella kovaa, mutta en paljoa jäänyt, Pärmäkoski pohti.

Pärmäkoski totesi, että hänen olisi pitänyt ehkä ottaa rohkeammin pitoa suksiinsa, sillä se kului aavistuksen verran kahdella viimeisellä kierroksella. Luistoa sen sijaan hänellä riitti kisan aikana varsin hyvin.

Pärmäkoski nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa kolmanneksi, kun jäljellä on enää viimeinen etappi. Suomalaishiihtäjän tilanne näyttää kohtuullisen turvatulta, sillä ero kärkeen on suuri, mutta niin tilanne on hänen jälkeensäkin.

Östbergin johto on Pärmäkoskeen verrattuna 2.13 ja toisena oleva Neprjajeva on minuutin ja 20 sekunnin päässä. Pärmäkosken takana Julia Belorukova on noin 15 sekunnin päässä, Sedova 50 sekunnin ja Jessica Diggins noin 54 sekunnin päässä.

– Kyllä siinä silti saa hiihtää huomenna, Pärmäkoski naurahti ja muisteli, että Diggins oli häntä viime vuonna puoli minuuttia nopeampi.

– Täytyy toivoa, että huomenna on hyvä päivä ja taistelen hyvästä sijasta.

Neprjajeva ei ollut viime vuonna yhtä hyvä viimeisellä etapilla kuin esimerkiksi Pärmäkoski ja Diggins, mutta venäläinen on ollut tällä kaudella paljon kovemmassa kunnossa. Siksi Pärmäkoski odottaakin, että Neprjajeva menee kovaa edellä ja hänen itsensä täytyy hiihtää taktisesti fiksusti.

– Eilen illalla katselin sitä viime vuoden nousua ja (voittaja) Heidi Weng ratkaisi sen siinä ensimmäisellä jyrkällä. Olen ehkä aina lähtenyt alusta asti kovaa ja hyytynyt loppua kohden. Ehkä muutan taktiikkaani ja yritän saada sellaisen nousujohteisen kisan siihen nousuun.

Lue myös:

Pärmäkoski neljäs Val di Fiemmessä, Östberg vankisti johtoasemaansa

Liki 400 kilometriä harjoitustauolla painellut Iivo Niskanen odottaa, että kone lähtee hyrskyttämään – “Eilen silmäilin lähtölistaa, että tässähän joutuu hiihtämään”

Johanna Matintalo alkaa löytää vauhtia suksiinsa – "Nyt vielä kovia kisoja alle, että alkaa kulkea"

Suosittelemme