Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pärmäkosken taistelu loppunousussa ei aivan tuonut kakkossijaa – Östberg ylivoimainen Tour de Skillä

Ingvild Flugstad Östberg voitti Tour de Skin. Krista Pärmäkoski oli kolmas.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Norjalainen Ingvild Flugstad Östberg on voittanut naisten Tour de Ski -kiertueen. Venäläinen Natalia Neprjajeva oli toinen ja Krista Pärmäkoski kolmas. Pärmäkoskelle kolmossija on uran toiseksi paras Tourilla. Kaksi vuotta sitten hän oli toinen.

Pärmäkoski otti viimeisellä osuudella loppunousussa rajusti kiinni Neprjajevaa. Eroa lähtiessä oli 1.20, joten urakka oli lopulta hiukan liian kova. Venäläinen ylitti maalilinjan reilut 13 sekuntia ennen Pärmäkoskea.

Östberg nousi loppunousua ylivoimaisessa johdossa ja jätti muita vain lisää. Östberg oli loppunousussa myös Pärmäkoskea selvästi nopeampi. Norjalaisen voittomarginaali Neprjajevaan oli lopulta 2 minuuttia 42 sekuntia. Östberg voitti Tour de Skin ensimmäistä kertaa.

Venäläiset Anastasia Sedova ja Julia Belorukova ottivat neljännen ja viidennen sijan. Jessica Digginsiltä odotettiin kovaa tulosta loppunousussa, mutta amerikkalainen oli vaisu ja jäi viidenneksi.

Laura Mononen nousi hyvin Tourilla loppua kohden ja oli lopputuloksissa 11:s. Mononen oli päätöspäivänä viidenneksi nopein. Pärmäkoski oli toiseki nopein Östbergin jälkeen.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski järkyttyi vakavasta loukkaantumisesta ennen huippuhiihtoaan: "Näin sen ja mietin, että onko tässä järkeä lähteä?"

Kläbo voitti Tour de Skin ensimmäisellä yrityksellään ja kaikkien aikojen nuorimpana miesvoittajana

Suosittelemme