Hyppää sisältöön

Saiko Palander revanssin Jauhojärvestä alppisprintissä? “En ole ikinä voittanut “Jauhoa” missään”

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi ottivat jo jälleen toisistaan mittaa. Tällä kertaa kyse oli 100 metrin sprintistä – alppihiihtosukset jalassa. Kumpi vei tällä kertaa? Se selviää oheisesta videosta.

Palander vai Jauhojärvi, osa 2
Palander vai Jauhojärvi, osa 2
Anu Karttunen

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi otattelivat “joulutauon” aikana pariinkin otteeseen sukset jalassa. Ensin katsottiin, kumpi on kukkulan kuningas, kun kaksikko laski maastohiihtosuksilla pujottelurinteen alas.

Tässä lajissa Jauhojärvi osoittautui nopeammaksi ja hän vei voiton. Sunnuntaina Urheilustudiossa nähtiin, miten kävi 100 metrin sprintissä alppihiihtosuksien kanssa.

Jos haluat katsoa kilpailun ratkaisun yllä olevalta videolta, lopeta lukeminen tähän.

Palander otti varsin hyvän lähdön ja pystyi kiihdyttämään Jauhojärveä paremmin ensimmäiset metrit. Palanderin tekniikka sauvojen työnnössä oli myös tehokkaampaa kuin Jauhojärven eikä Jauhojärven maastohiihtotekniikka pärjännyt lainkaan Palanderin alppitekniikassa. Niinpä Palander saikin tuulettaa maalissa voittoaan.

– En olisi ikinä uskonut, että häviän laskettelijalle hiihdossa, Jauhojärvi totesi alppisprintin jälkeen.

– En ole ikinä voittanut “Jauhoa” missään, voittotanssin esittämiseen keskittynyt Palander huokaisi tyytyväisenä.

Mutta eihän kaksikon väliset kisat tietenkään tähän jää, sillä entinen huippupikaluistelija Mika Poutala heitti heille seuraavan haasteen: Poutala opettaa Palanderille ja Jauhojärvelle hieman tekniikkaa ja sen jälkeen miehet asetetaan viivalle.

Lue myös:

Kumpi vei, Palander vai Jauhojärvi? "Ihme on tapahtunut!"

Suosittelemme sinulle