Hyppää sisältöön

Köyliöön mahdollisesti kymmenen vangin naisosasto: Pikavauhtia suljettavan Hämeenlinnan naisvankilan vangeille etsitään uusia paikkoja

Väliaikaisen naisosaston perustaminen vaatisi Satakunnan vankilan johtajan Riitta Karin mukaan muun muassa lisää henkilökuntaa.

Kuva: Tapio Termonen/YLE
Lore Korpelainen

Köyliön vankilaan saatetaan sijoittaa vankeja Hämeenlinnan naisvankilasta. Hämeenlinnan vankila joudutaan sulkemaan ennenaikaisesti sisäilmaongelmien vuoksi ja uusi vankila valmistuu vasta 2020.

Osa Hämeenlinnan naisvangeista on siirretty jo muualle, muun muassa Turun vankilaan, mutta noin kymmenen vankia on edelleen vailla paikkaa.

– Päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta on melko todennäköistä, että Köyliöön perustetaan kymmenen paikan naisosasto, kertoo Satakunnan vankilan johtaja Riitta Kari.

Köyliössä on viimeksi ollut naisvankeja vuonna 2012, kun se oli vielä avovankila. Uuden osaston perustaminen vaatisi Karin mukaan muun muassa lisää henkilökuntaa ja myös turvallisuuden riittävyys pitäisi varmistaa.

Nykyisen naisvankilan ennenaikaisesta sulkemisesta kertoivat ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun)ja Hämeen Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle