Hyppää sisältöön

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin –  juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

Aarne Talvitien Tuija-äiti ottaa iloisena poikansa kotiin, vaikka polvivamma vähän varjostaakin kultajuhlia.

Kapteeni Talvitien Tuija-äiti ylistää optimistisia Nuoria Leijonia: Se on minusta aivan mahtavaa
Kapteeni Talvitien Tuija-äiti ylistää optimistisia Nuoria Leijonia: Se on minusta aivan mahtavaa
Roope Visuri

Nuorten jääkiekon MM-kultasankarit, Nuoret Leijonat palasivat maanantaina Kanadasta takaisin kotiin Suomeen. Kapteenin Aarne Talvitien ei pitänyt saapua takaisin Suomeen, koska hän opiskelee ja pelaa Yhdysvalloissa Penn Staten yliopistossa. Finaalissa tullut loukkaantuminen muutti kuitenkin suunnitelmia.

– Meidän pitää selvittää, mikä Aarnen polvessa on. Se ei ole kunnossa. Se pitää selvittää ja kuvata. Pitää saada kunnon diagnoosi, miten sitä ruvetaan hoitamaan. Sitten on tulevaisuus turvattu, Tuija-äiti kuvailee Yle Urheilulle.

Siitä huolimatta äiti on kuitenkin iloinen, että poika tulee pitkästä aikaa Suomeen.

– On ihanaa saada hänet kotiin. Aarne on elokuusta lähtien opiskellut Yhdysvalloissa. Kävimme siellä marraskuussa, mutta emme ole nähneet häntä moneen kuukauteen.

Nuorten Leijonien peli parani turnauksen edetessä. Käännekohdaksi muodostui Kanada-puolivälierä, jossa nuoret suomalaiset nousivat viime hetkillä voittoon. Sveitsi kaatui helpohkosti välierässä. Finaalissa Suomi vielä paransi ja päihitti Yhdysvallat.

Kapteeni Talvitiestä ei odotettu pistetykittäjää, mutta hän hoiti senkin roolin. Tuija-äiti kertoi, että jännityksen kanssa ei tarvinnut taistella. 15 vuoden aikana tullut kokemus pojan peleistä on tuonut rauhallisuutta. Univelka oli Suomesta katsellessa kovempi rasti.

– Aarne on aika sitkeä tyyppi. Hän on todella määrätietoinen. Aarne rakastaa jääkiekkoa. Kun Aarne on päättänyt jotain, niin hän tekee sen. Ei tämä hirveän suurena yllätyksenä tullut, mutta mieluisa sellainen, Tuija Talvitie sanoo.

Äidille ei tullut myöskään yllätyksenä suomalaisille kisoissa tutuksi tulleet poikansa luonteenpiirteet: Periksiantamattomuus, sitkeys ja vähän show-miehen luonnetta.

– Hän ja koko joukkue ovat optimisteja, jotka uskovat omaan tekemiseen.Se on minusta aivan mahtavaa, Tuija Talvitie hehkuttaa.

Lue lisää:

Katso Yle Urheilun erikoislähetys: Nuorten Leijonien mestarijoukkue palasi kotiin ja sai riemuisan vastaanoton Nuorten Leijonien sankarikapteeni nauttii satojen tuhansien stipendistä ja joukkuetovereidensa horjumattomasta luottamuksesta – Aarne Talvitie kasvoi Espoon juniorihautomosta NHL:n kynnykselle

Suosittelemme sinulle