Hyppää sisältöön

Kapteeni Talvitie heräsi maailmanmestarina aamulla: ”Onhan se tosi hienoa, että puhutaan koko kansan sankarista”

Aarne Talvitie kertoo, että tiistaina odottaa Suomessa magneettikuvas.

Aarne Talvitie
Kuva: Lehtikuva/Vesa Moilanen
Roope Visuri

Nuorten Leijonien MM-kultakapteeni Aarne Talvitie saapui hieman polvi ontuen, mutta hymyillen takaisin Suomeen. Yhdysvaltain yliopistokaukaloissa pelaavaa Talvitietä odottaa tiistaina magneettikuvaus, sillä hän loukkasi polveaan.

Lentokentällä se ei kuitenkaan läheisten ja median ympäröimänä haitannut.

– Kulta on kirkastunut mielessä. Alkaa vähän käsittää, mitä on tapahtunut. Alkuun ei vielä tajunnut. Aamulla heräsi maailmanmestarina. Sanoinkuvaamaton ja ihan mahtava olo, Talvitie totesi.

– Tämä oli ihan mahtava koko reissu: Leiri ja turnaus. Tämä oli todella hauskaa. Pääsimme olemaan porukkana yhdessä. Nautimme siitä, että pääsimme kulkemaan tällaisen matkan.

Talvitie tiedettiin jääkiekkopiireissä ennen MM-kisoja johtajan ominaisuuksistakaan, mutta hän vastasi hieman yllättäen tehoistakin kaukaloissa. Sitkeä luonne tuli koko kansalle tutuksi. Talvitie nousi lähes tuntemattomuudesta koko kansan sankariksi.

– Onhan se todella hienoa, että puhutaan koko kansan sankarista. Mutta joukkueessa oli paljon muitakin. Tämä oli jokaisen jätkän ansioita, Talvitie sanoi.

Lue lisää:

Katso herkkä hetki! Nuorten Leijonien MM-kultakoutsi näki ensimmäistä kertaa poikavauvansa ja herkistyi: ”Vaimo teki kovimman työn” Katso Yle Urheilun erikoislähetys: Nuorten Leijonien mestarijoukkue palasi kotiin ja sai riemuisan vastaanoton

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin –  juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

Suosittelemme sinulle