Hyppää sisältöön

Atrian Nurmon sikaleikkamossa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut – syynä sianlihan laskenut kysyntä ja leikkaamon automatisointi

Yt-neuvottelut koskevat koko Nurmon sikaleikkaamon noin 380 työntekijää. Tavoitteena on 65 henkilötyövuoden vähentäminen ja 1,5 miljoonan euron säästöt

Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Atria Suomi aloittaa koko Nurmon sikaleikkaamon henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvotteluilla tavoitellaan 1,5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä ja 65 henkilötyövuoden vähentämistä. Sikaleikkamossa työskentelee noin 380 työntekijää.

Atria Suomen lihaliiketoiminnasta vastaava johtaja Markku Hirvijärvi sanoo, että toiminnan sopeutusten taustalla on sianlihan kysynnän lasku.

– Sianlihan kysynnän volyymit ovat laskeneet koko Suomessa ja tuotanto pyritään sopeuttamaan sen mukaiseksi, Hirvijärvi sanoo.

Hirvijärven mukaan sianlihan kysyntä on laskenut vuosittain 2-3 %. Sianlihan tuotantovolyymit ovat pienentyneet myös siksi, että alhaisen tuottajahinnan takia tuottajia on vähemmän.

Atria on investoinut sikaleikkamon uudistamiseen ja automatisointiin vuodesta 2015 alkaen noin 36 miljoonaa euroa.

– Olemme hyvin pystyneet kehittämään käytettävyyttä sikaleikkamon investoinnin jälkeen. Nyt sopeutamme työvoimatarvetta tehokkaammille linjoille, Hirvijärvi kertoo.

Työn määrän mahdollinen väheneminen pyritään toteuttamaan sisäisten järjestelyjen ja siirtojen kautta. Suunnitelluilla toimenpiteillä Atria pyrkii parantamaan liiketoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Artikkeliin on lisätty klo. 18:24 sianlihan kysyntää ja volyymeja tarkentava kappale.

Suosittelemme sinulle