Hyppää sisältöön

Talvitiellä saattaa olla pitkä tauko edessä – "Usein tällainen kestää 6–9 kuukautta"

Aarne Talvitien polven tilanteesta saadaan tarkempia tietoja tänään.

Kuva: AOP
Henri Pitkänen,
Sakari Lund

Nuorten Leijonien kultakapteeni Aarne Talvitie saattaa joutua pitkälle sairauslomalle polvivamman vuoksi. MM-finaalissa polvensa loukannut Talvitie kävi eilen magneettikuvassa ja saa tänään tarkempia tietoja tilanteesta. Talvitie vieraili tänään Ylen Aamu-tv:ssä.

Alustavien arvioiden mukaan kyse on eturistisidevammasta.

– Sellaisessa tapauksessa toipumisaika on tyypillisesti 6–9 kuukautta, mutta odotetaan nyt diagnoosi ja katsotaan sitten. Voi hyvin olla, että vähän pidempi lepo tässä tulee, Talvitie totesi.

19-vuotias Penn Staten yliopistojoukkueessa pelaava Talvitie myöntää, että mestaruuden ja loukkaantumisen aiheuttama tunnemylläkkä on ollut hieman ristiriitainen, mutta päivääkään maailmanmestari ei vaihtaisi pois.

– Turnaus oli elämäni hienointa hetkeä, ja pystyn maksamaan tämän hinnan siitä milloin hyvänsä.

– Vieläkin on vähän sellainen olo, ettei aivan täysin osaa ymmärtää, mitä tuli saavutettua. Oli se niin hieno juttu, mikä pystyttiin tekemään, että on tämä aivan ilmiömäistä, Talvitie tunnelmoi.

Mikäli vamma vaatii leikkaushoitoa, kuntoutusapua on tarjolla Yhdysvaltojen päässä kiitettävästi.

– Meillä on joukkueessa tosi hyvät lääkärit ja fysioterapeutit, jotka tekevät ohjelmia, jos jotain tapahtuu. Vielä ei olla sen tarkemmin puhuttu, vaan katsotaan, mikä lopullinen tuomio on ja mennään sen mukaan sitten.

– Pystyn sitten keskittymään opiskeluihin sillä aikaa, jos tulee pitkä tauko. On hyvä, että on muitakin asioita.

Talvitie matkustaa takaisin todennäköisesti viikonloppuna, ja ratkaisuja esimerkiksi mahdollisen leikkauksen suhteen tehdään myöhemmin.

– Normaalin ohjelman mukaan lähdetään, ja täytyy palata opintojen pariin. Mietitään sitten, mitä tämän polven kanssa pitää tehdä.

Uutista päivitetty kello 10.10: lisätty Talvitien kommentteja.

Lue myös:

Kapteeni Talvitie heräsi maailmanmestarina aamulla: ”Onhan se tosi hienoa, että puhutaan koko kansan sankarista”

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin –  juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

Nuorten Leijonien sankarikapteeni nauttii satojen tuhansien stipendistä ja joukkuetovereidensa horjumattomasta luottamuksesta – Aarne Talvitie kasvoi Espoon juniorihautomosta NHL:n kynnykselle

Soturi-Talvitien uskomaton taistelu: ”Minä olen mestaruusjuhlissakin last man standing”

Suosittelemme sinulle