Hyppää sisältöön

Englannin mestaruussarjassa kuohuu: Leedsin "vakooja" jäi kiinni seuraamasta Derbyn harjoituksia

Kolmen ottelun tappioputki sai sarjakärki Leedsin epätoivon valtaan.

Marcelo Bielsa
Leedsin valmentaja Marcelo Bielsa. Kuva: AOP
Emma Hyyppä

Derby County FC kohtaa Leeds Unitedin Englannin mestaruussarjan ottelussa perjantai-iltana. Marcelo Bielsan luotsaama Leeds sinnittelee edelleen sarjakärkenä, vaikka se on hävinnyt viimeiset kolme otteluaan. Mikäli joukkue voittaa mestaruussarjan, nousee se Valioliigaan 15 vuoden tauon jälkeen.

Leedsin epäillään hakeneen apua tappioputken lopettamiseen vastustajan harjoitusten vakoilulla. Leedsin työntekijä jäi kiinni käyttäydyttyään epäilyttävästi Derbyn harjoitusalueen liepeillä torstaina, Derbyn tiedotteessa kerrotaan.

Virkavalta hälytettiin paikalle, eikä miestä päästetty vapaaksi ennen kuin häntä oli kuulusteltu hämärästä käytöksestään. Epäilty tunnusti työskentelevänsä Leedsin jalkapallojoukkueen leivissä.

Derbyshiren maakunnan poliisi on kehottanut Derbya kostamaan Leedsin konnuuden voittamalla perjantai-illan kamppailun. Poliisin lisäksi myös Englannin jalkapalloliitto tutkii tapausta.

Frank Lampardin valmentama Derby on Mestaruussarjassa kuudentena, mutta yhä mukana sarjan kärkitaistossa ja samalla mahdollisuudesta nousta Valioliigaan. Teemu Pukin edustama Norwich on Mestaruussarjassa toisena ja tarrannut tällä hetkellä kiinni suorasta nousupaikasta Valioliigaan.

Lue myös:

Viro kaatoi Suomen Qatarissa – Karjalainen vastasi Suomen ainoasta osumasta A-maajoukkueuransa ensimmäisellä maalilla

Kultainen kädenpuristus: Manchester United maksoi José Mourinholle yli 15 miljoonaa euroa erorahaa – vapaa palaamaan Real Madridiin

Pukki jäi ilman maaleja ja Halme ilman peliminuutteja vuoden ensimmäisellä kierroksella

Suosittelemme sinulle