Hyppää sisältöön

"Uusi hyvin rohkea kanadalainen" – Perheväkivaltaa paennut saudinainen saapui Kanadaan

Kanadan ulkoministeri otti lentokentällä vastaan turvapaikan saaneen saudinaisen.

Huppariin sonnustautuneen Rahaf Mohammed al-Qununin oikealla puolella on Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Kuva: Lars Hagberg / AFP

Perheväkivaltaa paennut 18-vuotias saudinainen saapui tänään Kanadaan Toronton lentokentälle.

Turvapaikan saanutta Rahaf Mohammed al-Qununia oli vastassa Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland sekä suuri joukko toimittajia.

– Uusi hyvin rohkea kanadalainen, Freeland sanoi seisoessaan al-Qununin vierellä.

Thaimaasta Torontoon lentänyt huomion keskipiste ei vastannut lehdistön kysymyksiin.

– Hänellä on pitkä matka takanaan, Freeland perusteli.

Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n toimittajan Susan Ormistonin tilanteesta tviittaaman videon näet tästä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau oli aikaisemmin ilmoittanut, että al-Qunun hyväksytään pakolaiseksi Kanadaan. Tämä ilmoitus laittoi pisteen nuoren naisen pakomatkalle, jota on seurattu pitkin viikkoa ympäri maailman.

Al-Qunun saapui Bangkokiin viime sunnuntaina Kuwaitista. Naisen päämäärä oli Australia, mutta matka katkesi Thaimaahan sen jälkeen, kun naisen sukulaiset vaativat hänen palauttamistaan Saudi-Arabiaan.

Al-Qunun kertoi lähteneensä pakomatkalle, koska hän oli hylännyt islaminuskon ja saudiarabialaisen elämäntavan. Nainen sanoi olevansa varma, että mikäli hänet palautetaan Saudi-Arabiaan hänen perheensä surmaa hänet.

Alun perin Thaimaa oli käännyttämässä al-Qununin takaisin kotimaahansa. Tapauksen noustua julkisuuteen Thaimaa kuitenkin luopui palautushankkeesta ja nainen pääsi jatkamaan matkaansa Kanadaan.

Lue lisää:

Perheväkivaltaa Thaimaahan paennut saudinainen saa turvapaikan Kanadasta

Thaimaassa perheväkivaltaa pakeneva saudinainen välttää palautuksen

18-vuotias saudinainen pakeni perhettään Bangkokin lentokentälle, mutta Thaimaa uhkaa karkottaa hänet takaisin kotiin – "Olen sataprosenttisen varma, että he tappavat minut"

Suosittelemme sinulle