Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Poliisi valottaa Helsingin seksuaalirikosepäilyjä: Yksi uhri, tekokertoja useita, tapahtuneet talven aikana

Kolme ulkomaalaistaustaista miestä on epäiltyinä rikoksista.

Poliisiauto
Kuva: Tiina Jutila / Yle
Jarno Virtanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin poliisi tutkii Itä-Helsingissä tapahtuneeksi epäiltyä alaikäiseen kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

– Poliisi sai eilen lauantaina tiedon ilta-aikaan siitä, että itähelsinkiläisessä yksityisasunnossa on tapahtunut aiemmin lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus. Sitä lähdettiin välittömästi selvittämään ja se johti kolmen mieshenkilön kiinniottoon tuolta asunnosta, kertoo Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtaja Juha Hakola.

Kaikki kiinniotetut ovat ulkomaalaistaustaisia.

Helsingin poliisi vahvistaa Ylelle, että tässä vaiheessa tiedossa on yksi alaikäinen uhri.

Poliisi epäilee, että tekokertoja on ollut useita. Epäillyt rikokset ovat tutkimusten mukaan ajoittuneet viime vuoden marraskuun alun ja tämän vuoden tammikuun alun välille.

STT kertoi aiemmin, että kiinniotot oli tehty Roihuvuoren kaupunginosassa. Poliisi ei kuitenkaan vahvistanut tätä tietoa Ylelle eikä STT:lle, vaan kertoi, että operaatio kohdistui Itä-Helsinkiin.

Poliisista kerrottiin yöllä STT:lle, että poliisilla oli operaatio asunnossa Roihuvuoressa. Poliisi kertoi silloin operaation liittyvän aiempaan poliisitutkintaan.

Ylikomisario Hakola arvelee Helsingin ja Oulun tapausten puhuttavan paljon perheissä. Hakolalla onkin viesti vanhemmille.

– On äärimmäisen tärkeää, että vanhemmat keskustelevat lastensa kanssa tämänkaltaisista kysymyksistä, ja mikäli on vähänkin epäilystä, että oma lapsi olisi joutunut uhriksi, ottaisivat yhteyttä välittömästi poliisiin, Hakola neuvoo.

Lue lisää

Poliisi: Helsingissä kolme miestä kiinni epäiltyinä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Keskustan Kaikkonen kutsuu eduskuntaryhmät koolle tiistaiksi – taustalla Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyt

16 epäiltyä, yksi vapaalla jalalla, uhrien määrä lähestyy kymmentä – ainakin tämä Oulun seksuaalirikosepäilyistä tiedetään

Suosittelemme sinulle