Hyppää sisältöön

Yliopiston viereen suunnitteilla kaksi 15-kerroksista tornitaloa Lappeenrannassa – yhteen taloon mahtuu 200 yksiötä

Taloja suunnittelee Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS.

Alustava havainnekuva yliopiston kylkeen suunniteltavista tornitaloista. Kuva: Juho Ojala/Arkkitehtuuritoimisto Riitta ja Kari Ojala Oy

Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS rakennuttaa Lappeenrannan Skinnarilaan lähivuosina yhden tai kaksi tornitaloa, joissa on 15 kerrosta.

– Meidän tarkoituksemme on parantaa opiskelijoiden asuntotilannetta rakentamalla sitä, mitä opiskelijat kaipaavat eli lähellä yliopistoa sijaitsevia pieniä yksiöitä, toiminnanjohtaja Joonas Grönlund Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiöstä kertoo.

Yhteen taloon mahtuu 200 yksiötä. Pienimmät asunnot voisivat olla 18 neliömetrin kokoisia ja suurimmat yli 40-neliöisiä.

Talojen määrä riippuu Grönlundin mukaan siitä, miten Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA suhtautuu LOASin ajatuksiin. Rakentaminen kun on tarkoitus tehdä korkotukilainalla.

– Heidän näkemys vaikuttaa siihen, että onko meillä mahdollisuutta tehdä kahta taloa.

Yliopisto melkein kosketusetäisyydellä

Talo tai talot tulevat Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kylkeen.

– Harkinnassa on, että toisesta talosta menisi putki suoraan yliopiston kylkeen. Puhutaan 30 metristä ehkä, Grönlund havainnollistaa.

Talojen suunnittelussa pitää ottaa turvallisuus huomioon.

– Tarkoituksemme on rakentaa taloon sprinklerijärjestelmä, joten opiskelijoiden turvallisuus on huomioitu. Se on suunnittelussa keskeinen lähtökohta, Grönlund kertoo.

Korkein kerrosluku Skinnarilassa

15-kerroksisten talojen rakentaminen on mahdollistettu Skinnarilan kampusalueen uusitussa asemakaavassa.

Kerrosten määrä on selvästi suurempi kuin Skinnarilaan aiemmin rakennetuissa taloissa.

– Kyllä talo tulee varmasti näkymään kauaskin. Talo on kuitenkin kapearunkoinen, ettei se varjosta maisemaa, Grönlund sanoo.

Talojen suunnittelu etenee LOASissa nyt ripeästi. Tavoitteena on, että opiskelijat voisivat asettua asumaan uusiin asuntoihin syksyllä 2021.

Suosittelemme sinulle