Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Poikkeuksellinen kotietsintä: Naisen epäillään piilotelleen susia

Poliisi epäilee, että nainen otti luonnonvaraisia susia risteyttääkseen ja kasvattaakseen koirasusia.

Koirasusien ulkonäkö vaihtelee suuresti.
Kuvan koirasusi ei liity tapaukseen. Kuva: YLE Etelä-Karjala
Tiina Länkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi tutkii törkeää eläinsuojelurikosta ja luonnonsuojelurikosta tapauksessa, jossa naisen epäillään hankkineen luonnonvaraisia susia koirasusien kasvattamistarkoituksessa.

Epäilty asuu Kanta-Hämeessä. Tapauksessa tehtiin kotietsintä kolmeen kohteeseen Etelä-Suomessa.

Poliisi oli saanut vihjeen asiaan liittyen tammikuussa. Nainen oli toimittanut eläimiä piiloon tuttavilleen, jotka pitivät kahta eläimistä ulkosaunassa. Löytöhetkellä niillä ei ollut ruokaa eikä vettä. Eläimet olivat stressaantuneita ja arkoja.

Kotietsinnöissä tavattiin kaikkiaan kolme sellaista eläintä, jotka asiantuntijat arvioivat aidoiksi susiksi. Kaikki kolme jouduttiin huonon kunnon vuoksi lopettamaan. Esitutkinnan mukaan pääepäilty olisi joko vienyt susia luonnosta tai tuonut ne Suomeen Venäjältä.

Esitutkinta on laaja ja alkuvaiheessa, poliisi kertoo. Myös kahta pääepäillyn tuttavaa epäillään susien pitämisen vuoksi luonnonsuojelurikoksista ja toista tuttavaa myös eläinsuojelurikoksesta.

Toiminnassa saattaa olla myös syytä epäillä talousrikoksia. Nainen on kasvattanut koirasusia vuosien ajan, ja hänen tilallaan oli kotietsinnässä yli 60 erirotuista koiraa. Poliisin tiedon mukaan nainen oli kohdellut eläimiään epäasiallisesti.

Koirasudet ovat koiran ja suden risteymiä tai niiden jälkeläisiä.

Lue lisää:

Susi, susi – Mitä tehdä, kun sellaisen näkee?

Suosittelemme