Hyppää sisältöön

Eva Wahlström pokkasi Vuoden esikuva -palkinnon paljain jaloin ja paljasti kengättömyyden syyn Urheilustudiossa – "Kieltämättä aika eevamainen reaktio"

Eva Wahlström käväisi Urheilustudion sohvalla kertomassa, mitä Vuoden esikuva -palkinto merkitsee hänelle ja miksi hän riisui kenkänsä ennen palkinnon hakua.

Eva Wahlström.
Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen

Eva Wahlström sai Urheilugaalassa Vuoden esikuva -palkinnon, jota hän tuuletti villisti. Ammattilaisnyrkkeilijä totesikin haastatteluissa, että esikuvapalkinnon saaminen hänelle kovempi juttu kuin Vuoden urheilija -titteli.

– En sanonut sitä mitenkään katkerana, koska minua ei valittu Vuoden urheilijaksi, Wahlström nauroi Urheilustudion sohvalla.

– Minun mielestäni on tosi tärkeää, että pystyy tai on mahdollisuus vaikuttaa – ja varsinkin nuoriin ja pieniin. Jotenkin ohjata heitä oikealle tielle. Tänä päivänä tuntuu, että on tosi paljon hulluja esikuvia, etenkin pienille tytöille ja naisille, niin tämä merkitsi minulle tosi paljon.

Wahlström totesikin, että hän on ottanut jo pitkään vastuuta siitä, että hän on urheilijana myös roolimalli. Hän miettii paljon, miten käyttäytyy esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

– Kun näkee salilla niitä pikkueevoja, niin mietin tosi usein jotain tehdessäni, että mitä ne pikkueevat ajattelevat.

Wahlströmillä ei itsellään koskaan ollut oman uransa alussa esikuvia, sillä tuolloin ei ollut naisnyrkkeilijöitä. Tilanne on nyt muuttunut tyystin, sillä saleilla on nais- ja tyttönyrkkeilijöitä ja asennekin on huomattavasti sallivampi.

– Viime vuosina on tullut todella paljon pieniä tyttöjä, niin pieniä, että he tulevat balettihameissa, Wahlström hämmästeli.

– Heidät on ensin käytetty satubaletissa ja he tulevat sen jälkeen salille nyrkkeilemään. Ja saleilla järjestetään nyrkkeilyä myös pienille tytöille. Se on huikeaa. Se antaa tosi paljon.

Wahlström oli yksi Urheilugaalan puhutuimmista henkilöistä, etenkin sen jälkeen kun hän päätti riisua kenkänsä pois, ennen kuin hän lähti hakemaan Uunoaan lavalta. Wahlströmin mukaan tämä oli vain spontaani reaktio.

– Minulla on leikattu jalka ennen joulua ja sen pitäisi toipua aika äkkiä. Ja sitten minun piti kävellä lavalle saakka kipeällä päkiällä, niin ajattelin, että otan kengät pois! Kieltämättä aika eevamainen reaktio, hän nauroi.

Wahlströmin jalan pitäisi olla aika lailla toipunut ensi maanantaina, sillä hän on neuvotellut taustajoukkojensa kanssa erittäin mielenkiintoisesta ottelusta.

– Sain hienoja tarjouksia Katie Taylor-matsin jälkeen, ja nyt ottelu on lähinnä kiinni siitä, että toipuuko tämä leikattu jalkani. Jos se toteutuu, niin olen harvoin ollut niin innoissani mistään nyrkkeilyyn liittyvästä kuin tästä mahdollisuudesta, Wahlström sanoi ja pahoitteli, ettei vielä tässä vaiheessa pysty kertomaan ottelusta enempää.

Lue myös:

Vuoden esikuvaksi valittu Eva Wahlström paljastaa Urheilugaalan salaisuuden: "Painijoiden pöydässä menee lujaa!"

Wahlström sai tikkejä otsaan ja silmäkulmaan, mutta pää oli tappion jälkeen pystyssä: "Täytyy lähteä kokeilemaan, jos haluaa voittaa"

Eva Wahlströmille ammattilaisuran ensimmäinen tappio - Taylor oli suomalaista selvästi vahvempi

Suosittelemme sinulle