Hyppää sisältöön

City-luotsi Guardiola otti kantaa Englannin jalkapalloa ravistelevaan vakoilukohuun: "Kaikki tekevät sitä"

Asia jakaa valmentajien mielipiteitä.

Pep Guardiola.
Kuva: Catherine Ivill/Getty Images
Hinni Hirvonen

Kohu sai alkunsa viime viikolla, kun Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Leedsin valmentaja Marcelo Bielsa myönsi lähettäneensä seuran edustajan tarkkailemaan vastustajajoukkue Derbyn harjoituksia.

Valioliigaseura Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola otti perjantaina kantaa Englannin jalkapalloa ravistelevaan "vakoilukohuun".

– Kaikki tekevät sitä. Se on osa seurojen historiaa. Kun valmensin Bayern Münchenissä, siellä oli ihmisiä kukkuloiden päällä kameroiden kanssa. Vastustajat tarkkailivat, mitä teemme, City-luotsi sanoi.

Guardiola kuitenkin myönsi, että Englannissa vastustajien harjoitusten tarkkaileminen on vaikeampaa, sillä harjoitukset pidetään yleensä suljettujen ovien takana.

– Mutta joka maassa, missä olen valmentanut, sitä tehdään. Jokainen haluaa tietää kaiken mahdollisen vastustajista. Tämä ei koske vain jalkapalloa, vaan koko yhteiskuntaa. Kaikki vakoilevat kaikkia, kaikki haluavat tietää, mitä muut ihmiset tekevät, Guardiola kommentoi.

Hodgson kummastelee

Arvostettu argentiinalaisvalmentaja kertoi menetelleensä näin läpi valmennusuransa eikä nähnyt asiassa ongelmaa. Derbyn päävalmentaja Frank Lampard oli Bielsan käytöksestä raivoissaan.

Suomen maajoukkueen peräsimestäkin tuttu Roy Hodgson ilmoitti asettuvansa Lampardin puolelle.

– Minusta on hämmästyttävää, miten jonkun sellaisen vakoileminen, joka ei halua tulla nähdyksi tai paljastaneeksi, mitä tekee, voisi olla oikeitettua, nykyään Crystal Palacea valmentajaHodgson kummasteli.

Liverpool-käskijä Jürgen Klopp sanoi perjantaina, että peliä edeltävät kaksi harjoitusta tulisi saada pitää ulkopuolisten katseilta suojassa.

Lue myös:

Englannin mestaruussarjassa kuohuu: Leedsin "vakooja" jäi kiinni seuraamasta Derbyn harjoituksia

Suosittelemme sinulle