Hyppää sisältöön

Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Lue millaisilla perusteilla sähköautoja vastustetaan ja miksi naiset ottavat botoxia kasvoihinsa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Yle
Hong pitää yhä uimisesta.
Hong pitää yhä uimisesta. Kuva: Jenny Matikainen / Yle

Eräänä päivänä Hong Ying hyppäsi mereen ja ui pois Kiinasta – Nyt mennyt hiipii takaisin, kun Xi Jinping kiristää otettaan Hongkongista

"Me elimme kärsimyksen ajanjakson. Toivottavasti nuorten ei tarvitse kokea sitä täällä", Hong sanoo nyt. Viime vuodet ovat näyttäneet, että nykyään Hongkongissakin on taisteltava poliittisen vapauden puolesta. (ID 10613777)

Somekoira Pertti Perseilevä
Pertti on kolmevuotias labradorinnoutaja, joka tottelee myös nimeä Spede. Kuva: Jaani Lampinen / Yle

Pertti on koirien mielensäpahoittaja, somejulkkis, joka julkaisee vastakarvaan – siviilissä Pertti on ruumiskoira

Pertti-koira ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin lumenluonnista tipattomaan tammikuuhun. Siviilissä Pertti etsii kadonneita.

Sähköauto latauksessa.
Sähköautosta voi tulla arkinen kapistus hyvinkin nopeasti. Kuva: Jan Woitas / EPA

Analyysi: Akku ei kestä, maaseudulla ei pärjää! Sähköautoja vastustetaan vuonna 2019 samoilla väitteillä kuin GSM-puhelimia 1994

Sähkö voi tulla uusien autojen suosituimmaksi voimanlähteeksi nopeammin kuin nyt uskotaan. Näyttää siltä, että sähköautokeskustelu menee ihan ihmisen käyttäytymismuutoksia seuraavan käsikirjoituksen mukaan. Kymmenen prosenttia saattaa olla jo yllättävän lähellä, kirjoittaa toimittaja Marcus Ziemann analyysissaan.

Säde Sonck tatuoi Jenni Ahtiaisen selkää
Kuva: Ville Välimäki / Yle

Porilainen hitsarimuija vei luomansa muotibrändin maailmalle – sitten hän sai tarpeekseen ulkonäköbisneksen arvoista

Oman tiensä kulkija Jenni Ahtiainen suunnittelee kaulavaatteita julkkiksille ja koristeita kuulolaitteisiin. Naisen muotibrändiä myydään nytkin maailmalla, mutta miksi se suurin kansainvälinen menestys jäi kesken?

Tamperelainen Anu Mäkinen on ottanut botuliinipistoksia plastiikkakirurgialla lähes vuosikymmenen ajan muutaman kerran vuodessa.
Kauneuskirurgian ja pistoshoitojen asiakas Anu Mäkinen. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kaksi naista kertoo, miksi haluaa botoxia kasvoihinsa: "Silmänympärykseni olivat väsymyksen raiskaamat" – täyteainetta saa pistää kuka vain

Suomessa botuliini luokitellaan lääkeaineeksi, mutta täyteaineita ei. Siksi täyteainehoitoja saa pistää kuka tahansa. Tamperelainen Anu Mäkinen on ottanut säännöllisesti jo vuosia botuliinipistoksia kasvojensa juonteisiin.

Suosittelemme sinulle