Hyppää sisältöön

Rahtialus törmäsi jäänmurtaja Kontion perään Oulun sisääntuloväylällä

Rahtialukseen tuli törmäyksestä pieni reikä. Törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja eikä vaaraa luonnolle, merivartiostosta kerrotaan.

Jäänmurtaja Kontio
Arkistokuva Kontiosta. Kuvan rahtilaiva ei liity tapaukseen. Kuva: Flying Focus ja Arctia Oy
STT–Yle,
Marko Pinola

Hollannin lipun alla oleva rahtialus on törmännyt jäänmurtaja Kontion perään Oulun sisääntuloväylällä kello 10 jälkeen, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto Twitterissä.

Rahtialuksessa on pieni reikä, ja painolastitankista vuotaa vettä. Aluksessa oli tapahtumahetkellä 14 ihmistä, mutta törmäyksestä ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Törmäyksestä ei ole myöskään ympäristölle vaaraa, Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Tomi Maunu kertoo.

Merivartioston mukaan rahtialus oli matkalla Saksasta Ouluun. Rahtialus saatiin vahingosta huolimatta nopeasti Oulun satamaan. Myös Kontio jatkoi toimintaansa pian vahingon jälkeen normaalisti.

Maunun mukaan alusten pieniä törmäyksiä sattuu toisinaan, sillä talvisessa merenkulussa jääväylät ovat ahtaita. Jäänmurtaja Kontion perähaarukka, johon hollantilaisalus osui, on Maunun mukaan varustettu pehmikkeillä juuri törmäysten vaimentamiseksi.

Traficomin eli entisen liikenteen turvallisuusviraston osastopäällikkö Juha-Matti Korsi lisää, että jäänmurtajien ja rahtialusten etäisyydet tuloväylillä voivat olla tiukat.

– Jääkentän vahvuudesta johtuen voi jäänmurtajan vauhti avustustyössä hidastua yllättäen. Perässä seuraava rahtialus ei ehdi eikä pysty hiljentämään vauhtiaan riittävästi, jolloin yhteentörmäyksiä tapahtuu.

Suosittelemme sinulle