Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Näyttelijä Hannes Suominen kierrättää muovit ja on onnellinen mies

Suosittu näyttelijä pysyttelee mieluummin teatterin lavalla kuin otsikoissa.

Näyttelijä Hannes Suominen pitää huolta ympäristöasioista.
Minna Perovuo
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä Hannes Suominen tanssi itsensä suomalaisten sydämiin Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Viikko toisensa jälkeen sekä tuomarit että katsojat hurmannut Suominen nousi nopeasti yhdeksi kiinnostavimmaksi suomalaisnäyttelijäksi, mikäli mittarina pitää internetin hakukoneita.

Kymmenet tuhannet haut kertovat siitä, että suomalaiset halusivat tietää mahdollisimman paljon herkästi hymyilevästä Suomisesta.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Suominen avasi hieman yksityisyytensä verhoa.

Itsenäiseksi heti yläasteen jälkeen

Hannes Suomisen rakkaus näyttelemiseen syttyi jo nuorena. Niinkin nuorena, että hän lähti heti yläasteen jälkeen hakemaan koulutusta alalle. Ensin Paimioon musiikkiteatterilinjalle ja sieltä Outokumpuun opiskelemaan näyttelijäntyötä.

– Olin todella nuori, kun lähdin pois kotoa. Nyt kun asiaa ajattelen, en olisi itse päästänyt sen ikäistä menemään, Suominen nauraa ja kertoo itsenäistymisen sujuneen kuitenkin hyvin.

Suomisen vanhemmat Seppo ja Ritva Suominen pyörittävät Salossa teatteri PROVinssia, joten perheen kuopuksen intoa näyttelemiseen ja omien siipien kokeilua ei estetty. Myös Suomisen veli Joonas Suominen on alalla, näyttelijäohjaajana.

Ensi yrittämällä sisään teatterikorkeakouluun

Salon nuorisoteatterista alkanut harrastus vei Suominen sisään teatterikorkeakouluun heti ensi yrittämällä. Ikää nuorella miehellä oli tuolloin 18 vuotta.

– Aluksi kaikki oli hyvin pelottavaa. Olin niin nuori ja yksin Helsingissä. Kaikki oli isoa ja uutta. Opiskeluaika oli oman näyttelijyyden hakemista ja oman minäkuvan kanssa työskentelyä. Opiskelun jälkeen oli virkistävää lopettaa itsensä ajatteleminen.

Teatterikoulussa Suominen löydettiin ensimmäiseen elokuvarooliinsa, Jarmo Lampelan vuonna 2003 ohjaamaan elokuvaan Eila, jossa Suominen esitti vankilasta vapautunutta nuorta ja sai roolistaan sivuosa-Jussi-ehdokkuuden.

Teatterista löytyi oma paikka

– Teatterin maailma on todella mielenkiintoinen ja yleensä siellä töissä olevat ihmiset ovat mukavia ja avoimia, toisiaan kuuntelevia. Tykästyin jo nuorena siihen, että teatteri on hyväksyvää, eikä siellä kilpailla, Suominen sanoo.

Komedia on rytmin tajuamista

Tällä hetkellä Suomisen voi nähdä lavalla Helsingin Peacock-teatterissa, jossa pyörii sketsien ja musiikin täyteinen Sketsijengi.

– Komedia on minulle kotoinen laji, mutta ei sitä voi helpoksi sanoa. Sketseissä rytmillä on todella tärkeä osa, ihan siitä lähtien milloin käännetään päätä ja milloin pidetään puheessa tauko. Osittain voi heittäytyä hauskuuden vietäväksi, mutta jos rytmi menee pieleen, hauskuus katoaa.

Onni on pienissä asioissa

Suominen on juuri nyt hyvin onnellinen elämäänsä.

– Onni tulee siitä, että on kaikki hyvin. Asioiden pistäminen mittasuhteisiin auttaa muistamaan oman onnellisuutensa ja vähentää turhasta valittamista.

Onnellinen mies pitää huolta myös ympäristöasioista. Kierrätys on sympaattiselle näyttelijälle tärkeä asia.

– Kierrätän muovit, biojätteet ja pahvit. Pyrin pitämään aina kangaskassia mukana ja sydämestä ottaa, jos kaupassa joutuu ostamaan muovipussin.

Katso Hannes Suomisen koko haastattelu Yle Areenasta.

Suosittelemme