Hyppää sisältöön

Kuopioon uusi rockfestivaali ensi kesänä

Kaksipäiväinen Rock In The City -festivaali järjestetään satamatorilla 14–15. kesäkuuta.

Marco Hietala. Paljon on kärsitty vilua ja nälkää, mutta nyt on vatsa täysi, Marko Hietala toteaa.
Aikuisyleisölle suunnatulla festivaalilla nähdään muun muassa Nightwish-tähti Marco Hietala. Kuva: Sakari Partanen / Yle
Helmi Nykänen

Kuopion festivaalitarjonta täydentyy ensi kesänä. Kuopion satamatorilla järjestetään kesäkuun puolivälissä Rock In The City -festivaali (siirryt toiseen palveluun), joka on suunnattu aikuisyleisölle.

– Festivaalien ohjelma tuntuu nykyään muodostuvan aika lailla iskelmäpopista, vaikka käyttävät sanaa rock. Siihen haetaan nyt vaihtoehtoa asiakkaille, kertoo tapahtuman tuottaja Marko Riihelä.

Tapahtuman tiedotteen mukaan festivaaleilla esiintyvät Nightwish-tähti Marko Hietala, Jouni Hynysen luotsaama Kotiteollisuus, maailmallakin kestosuosiota nauttiva kemiläinen Sonata Arctica, Battle Beast, Pelle Miljoona United, kotimaisen power metalin sanansaattaja Stratovarius, rock-trio Melrose ja juuri 30-vuotisjuhliaan viettänyt vaasalaisyhtye Klamydia sekä Tuomari Nurmio & Spuget.

Ohjelmiston lisäksi aikuisten makuun on Riihelän mukaan myös se, että festivaali järjestetään keskusta-alueella. Myös ruoka- ja juomapuoleen on panostettu.

– Meiltä saa muutakin makkaraperunaa ja perusolutta. Festivaaleille tulee oma olutbaari, missä on monia vaihtoehtoja eri panimoitten tuotteita.

"Nälkä kasvoi syödessä"

Festivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa Rovaniemellä viime kesänä. Kuopion tapahtuman jälkeen festivaali suuntaa Ouluun, Lahteen, Kouvolaan, Rovaniemelle, Lappeenrantaan ja Jyväskylään. Kesän viimeinen Rock In The City -festivaali järjestetään Joensuussa elokuun puolessa välissä. Kiertueen piti käydä myös Porissa, mutta kaupunki päättikin perua asian yllättäen. Myöhemmin uutisoitiin, että Porin kiertue siirtyykin Raumalle.

Festivaalia päätettiin Riihelän mukaan laajentaa, koska se sai yksipäiväisenä Rovaniemellä niin hyvän vastaanoton.

– Katsottiin sitten Suomesta isot kaupungit pois luettuna Turku, Tampere ja Helsinki. Alkuun ei ollut tarkoitus ottaa mukaan ihan noin monta kaupunkia, mutta nälkä kasvoi syödessä.

Riihelän mukaan tavoitteena on, että tapahtuma keräisi Kuopiossa kahtena päivänä yhteensä viisi tuhatta ihmistä.

Allu Koskinen toivottaa tervetulleeksi

Kuopio Rockcockin festivaalipäällikkö Allu Koskisen mukaan on hienoa, että Kuopioon tulee lisää tapahtumia. Rockcock järjestetään heinäkuussa, joten festivaalit eivät vie toisiltaan kävijöitä.

– Kun tapahtumia järjestetään järkevästi koko kesän aikana eikä samana viikonloppuna, niin saadaan kaupunkiin entistä enemmän elävyyttä.

Kuopio Rockcock järjestetään viime kesän tavoin myös ensi kesänä kolmipäiväisenä. Viime kesänä festivaaleilla oli 27 000 kävijää.

Rock In The Cityn järjestäjänä on RH Entertainment ja sen ikäraja on 18 vuotta. Lipunmyynti tapahtumaan alkaa huomenna torstaina.

Suosittelemme sinulle