Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Video: Sadun entinen mies surmasi itsensä ja heidän kolme lastaan – "Hän varmaan kosti sen, että minä jätin hänet"

Entinen mies oli uhkaillut aiemmin väkivallalla ja sanonut eron jälkeen, että jos hän ei saa pitää lapsia, ei heitä saa kukaan muukaan.

Sadun entinen mies surmasi itsensä ja heidän kolme lastaan – "Hän varmaan kosti sen, että minä jätin hänet"
Ellinoora Sandell
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle uutisoi keskiviikkona, että tutkimusten mukaan erotilanteeseen liittyvä kriisi on yksi tyypillisistä taustatekijöistä perhesurmissa.

Pohjois-Karjalassa asuva Satu menetti lapsensa vuoden 2002 heinäkuussa, kun hänen entinen miehensä surmasi itsensä ja kolme heidän lastaan.

Satu oli ennen kesää eronnut miehestään ja muuttanut pois perheen kodista.

– Hän yritti tehdä jo aikaisemmin lapsille pahaa, mutta sitä ei vain kukaan uskonut. Hän aina sanoi, että jos hän ei itse saa pitää lapsia, niin ei heitä saa kukaan muukaan. Tietyllä tapaa hän varmaan kosti sen, että minä jätin hänet, Satu kertoo.

Kuuntele Sadun tarina ja hänen ajatuksiansa, miten perhesurmia voitaisiin estää.

Suomessa on kolmen viime kuukauden aikana tapahtunut useita henkirikoksia, joissa surmaajaksi on epäilty uhrin läheistä. Miksi perhe- ja lähisuhdesurmia ei kyetä estämään?

Keskiviikon A-studiossa kello 21.05 alkaen vieraina THL:n kehittämispäällikkö Helena Ewalds ja psykologi, psykoterapeutti Pertti Hakkarainen. Juontajana Annika Damström. #yleastudio

Lue myös:

Miksi mies tappaa läheisensä? Kolmessa kuukaudessa 6 naista ja 3 lasta on kuollut lähisuhdeväkivaltaan – surmia ennakoivat tunnetut varoitusmerkit

Suosittelemme sinulle